התפטרות פישר הורידה את הבורסה: מדד הבנקים צנח 1.4%

נגיד בנק ישראל סטנלי פישר הודיע לראש הממשלה על רצונו לעזוב את תפקידו ביוני השנה ■ נמשך המאבק באי.די.בי ■ מייד לאחר ההודעה מניות הבנקים נצבעו באדום ■ מחזור המסחר הסתכם בכ-922 מיליון שקל

המסחר בבורסה נחתם היום (ג') בירידות לאחר הודעת בנק ישראל על עזיבת הנגיד פישר את תפקידו ביוני השנה. מייד לאחר ההודעה מניות הבנקים הגיבו בירידות חדות של עד כ-1.7% ומחזור המסחר הסתכם בכ-922 מיליון שקל.

כאמור, נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, הודיע היום לרה"מ בנימין נתניהו על כוונתו לסיים את תפקידו בסוף חודש יוני. בהודעה הדרמטית של בנק ישראל נכתב כי : "הנגיד ציין כי בנוסף למטרתו לקדם את המשק הישראלי, אחת המשימות העיקריות שהציב לעצמו היתה להעביר חוק חדש לבנק ישראל. ואכן, מזה תקופה ארוכה שהבנק מתפקד בהצלחה במסגרת החוק החדש, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בעבודה עם הוועדה המוניטרית והמועצה המינהלית". (לסיפור המלא)

"מדובר באירוע שלילי ליציבות שוק ההון - עכשיו הממשלה תצטרך לעבוד כפליים בכדי לשמר את האמינות", כך מעריך היום רון אייכל, הכלכלן הראשי של מיטב, בעקבות הודעת בנק ישראל על סיום הקדנציה השנייה של פרופ' סטנלי פישר כנגיד הבנק, לפני מועד סיומה הרשמי. (להערכות נוספות של אנליסטים ובכירים במשק)

בשעה שבוול סטריט נרשם רצף העליות הארוך ביותר מאז 2004, מדד ה-S&P500 חצה את רף ה-1,500 נקודות לראשונה מאז דצמבר 2007, והדאו ג'ונס רחוק רק 2.2% משיא כל הזמנים - ב-JP מורגן מאמינים שעוד לא ראינו כלום. על פי אסטרטג המניות הראשי של JP מורגן בארה"ב, תומאס לי, הדאו ג'ונס עשוי להגיע לרמה של 20,000 נקודות בעוד 4 שנים. בראיון שהעניק היום לי ל-CNBC, הוא חזה גם את 2,400 נקודות או 2,500 נקודות כנקודת השיא אליה יגיע ה-S&P500 בעוד ארבע שנים.

על רקע התנודתיות הגבוהה שמאפיינת בשבועות האחרונים את המסחר בשוק המקומי, בבית ההשקעות מנורה מבטחים פיננסים מציינים כי "השווקים נמצאים בתקופת מעבר, שבה נתוני הבסיס הכלכליים עדיין חלשים, אך באופק כבר רואים את האור". לפי מנורה מבטחים, "האמון שחזר לשווקים מייצר בשלב זה תנודתיות רבה בשוק האג"ח בארה"ב ואצלנו". במבט על שוק האג"ח הממשלתיות המקומי, מנהל ההשקעות יהודה יגור מציין כי "על בסיס נתוני המאקרו שהתפרסמו בישראל, נראה כי עדיין מוקדם להספיד את השוק הממשלתי". (לסיפור המלא)

הגזירות בדרך

אורי יוגב, מי שנחשב לאחד האנשים המקורבים ביותר לראש הממשלה בנימין נתניהו, הצטרף לצוות המצומצם של גיבוש תקציב המדינה לשים 2014-2013. הצוות מגבש תוכנית פיסקלית לקיצוץ עמוק בתקציב והעלאות מסים על מנת להתמודד עם הגירעון הענק בתקציב.

במסגרת השיחות, אחת היוזמות שצוברת תאוצה לצורך ההתמודדות עם הקיצוצים בסך 15 מיליארד שקל הנדרשים על מנת לעמוד בתקרת ההוצאה, הינה הפגיעה בשכר ובתנאי העבודה של עובדי המגזר הציבורי שקיבלו במהלך השנים האחרונות תוספות שכר נדיבות וזאת לעומת השכר במגזר הפרטי שנמצא על אותה רמה זה כ-4 שנים לפחות. (לסיפור המלא)

אמש הושלמה בניו-יורק הנפקה מוצלחת של אג"ח דולרי לממשלת ישראל. האיגרת הונפקה לשני טווחים: טווח של 10.5 שנים בהיקף של 1 מיליארד דולר בתשואה של 3.213% המגלמת מרווח של 125 נ"ב (נקודות בסיס) מעל לריבית ממשלת ארה"ב ל-10 שנים ולטווח נוסף של 30 שנים בהיקף של 1 מיליארד דולר ובתשואה של 4.588% המגלמת מרווח של 145 נ"ב מעל לריבית ממשלת ארה"ב לטווח של 30 שנה. הביקושים בהנפקה הסתכמו בלמעלה מ-9 מיליארד דולר, יותר מפי 4.5 מהסכום שהונפק.

מחזור גבוה בשפע ימים

מניות מלאנוקס , פריגו וסלקום ריכזו עניין עקב פערים שליליים מול ניו-יורק. נייס , מנגד, רושמת עלייה.

מניית בבילון המשיכה במומנטום החיובי וננעלה בעליות. מניית שפע ימים המשיכה לרכז מחזור גבוה.

בקבוצת אי.די.בי נמשך המאבק בין בעלי האג"ח לנוחי דנקנר, הבעלים. "לאור הסיכון הרב וחוסר הוודאות שנובע מההחזר הכספי הן מבעלי המניות, הן ממשקיע חיצוני והן מהחברות הבנות, בעלי האג"ח ישאפו לקבל חלקים מרכזיים בתחילת ההסדר. בעלי האג"ח לא יסכימו לתספורת של 600 מיליון שקל כפי שהציעה החברה ועמדתם היא תספורת נומינלית בסכום אפס. לא יהיה מצב בו בעלי המניות והמנהלים ימשיכו להינות מהחברה בשעה שיש לה חוב שכזה". כך נמסר אמש מנציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות. נזכיר כי עיקרי ההצעה של בעל השליטה, נוחי דנקנר, לנציגות מחזיקי האג"ח שלה כוללת תספורת של 500-600 מיליון שקל (כ-30% מהחוב המתואם). (לכתבה המלאה)

חברת הביומד כן פייט הודיעה היום על אבני הדרך הצפויות במהלך שנת 2013. החברה מתעתדת לפרסם ב-2013 תוצאות של שלושה ניסויים קליניים מתקדמים ולקדם משמעותית שלושה ניסויים נוספים.

חברת מנדלסון מקבוצת נץ , דיווחה על השלמת השלב המוסדי בהנפקת האג"ח. גיוס החוב נעשה במסגרת הנפקת סדרה ג' כאשר בכוונת החברה להשלים השלב הציבורי של ההנפקה במשך השבוע. במסגרת המכרז, תכננה מנדלסון לגייס כ-60 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים, כאשר בפועל התקבלו ביקושים של כ-63 מליון שקל.

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לאתר קרנות]