לאחר חודשים ארוכים של מו"מ, הגיעה קבוצת הנדל"ן ישרס שבשליטת שלמה איזנברג, להסדר עם בנק לאומי בגין חוב של כ-250 מיליון שקל. האשראי נלקח בשנת 2007 ובחודש נובמבר אשתקד דרש הבנק פירעון מיידי (במקביל למו"מ שניהל עם החברה לפריסת החוב). כנגד האשראי מחזיק הבנק בשיעבוד על 85% ממניות החברה הנכדה עוגן נדל"ן בשווי של 446 מיליון שקל. האשראי שנפרס ניתן לחברה הבת של ישרס אוסיף ולחברה הבת שלה - א. ארנסון.
לאומי יעמיד לאוסיף הלוואה של 209 מיליון שקל בריבית שנתית של פריים + 3.3%. הקרן תיפרע בתשלום אחד ביוני 2013 והריבית תשולם מדי חודש החל מהחודש. אוסיף תקבל הלוואה נוספת של 8 מיליון שקל בתנאים דומים, אך ללא תשלומי ריבית שוטפים. הבנק ימחל לאוסיף על ההלוואה הנוספת במידה שתצליח לעמוד בכל התשלומים של ההלוואה הראשונה במועדם - מדובר למעשה באפשרות למחוק קנס על ריבית חריגה. כנגד האשראי משועבדות כאמור מניות עוגן נדל"ן ואוסיף התחייבה כעת להקפיא את תוכניתה למחוק את עוגן נדל"ן מהמסחר.
לגבי החוב של חברת הקבלנות א. ארנסון, סוכם שישרס תפרע מיידית כ-25 מיליון שקל מסך החובות של ארנסון כלפי הבנק. יתרת ערבויות ביצוע בגובה של 84 מיליון שקל תגובה בערבות של ישרס. בתמורה לתשלום המוקדם וחתימת הערבות, הבנק ימחל על 12 מיליון שקל מתוך החוב של ארנסון כלפיו.
מחילה זאת מצטרפת למחילה נוספת של הבנק בגובה של 37 מיליון שקל באפריל 2010. ברבעון הראשון של השנה תכיר ישרס בהכנסה של 49 מיליון שקל - סיכום של המחילה על כלל חובות חברת ארנסון. אוסיף מתקשה זמן רב לעמוד בתשלומים בזמן לבנק לאומי. ישרס רכשה את השליטה באוסיף בסוף שנת 2008 תמורת 135 מיליון שקל מידי כונס הנכסים של ארקדי גאידמק ובשנת 2011 מיזגה אותה לתוכה תוך מחיקת המניות מהמסחר.
על צווארה של חברת הנדל"ן למגורים הונחה בתקופתו של גאידמק משקולת כבדה בדמות חברת הקבלנות ארנסון. אבי ארנסון שייך לרשימת המיליונרים שגאידמק ייצר בתקופה הקצרה שבה רכש מכל הבא ליד בישראל. ארנסון מכר לאוסיף בתקופה שהייתה בשליטת גאידמק 90% מהמניות בשנת 2007 בסכום ענק של 145 מיליון שקל ורשם הרחק מאור הזרקורים את אחד האקזיטים הגדולים ביותר.
ל"גלובס" נודע שבנק לאומי ניסה בזמנו למכור את ארנסון לאלקטרה ללא הצלחה. ארנסון יצרה לאוסיף בור ענק שצומצם משמעותית תחת ניהולו של שלמה איזנברג. במקביל אשררה מדרוג דירוג גבוה של A2 עם אופק יציב לחברת ישרס לקראת הנפקת אג"ח בהיקף של כ-300 מיליון שקל. מדרוג: "צפי להמשך הפקת תזרים פרמננטי גבוה ביחסי כיסוי ההולמים את רמת הדירוג ויחסי איתנות יציבים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.