המסחר בוול סטריט עתיד להיפתח מחר (ב') ברקע לנזקיה של סופת השלגים "נמו" ששיתקה את החוף המזרחי של ארה"ב, וכן לרמות השיא אליהם הגיעו המדדים המובילים ביום שישי. כיוון המסחר עשוי להיות מושפע גם מהמשבר הפיסקלי הבא (הרחבה בהמשך) מההתפתחויות באירופה ומנתוני המאקרו שיפורסמו השבוע.
כאמור, המסחר בוול סטריט ננעל ביום שישי בעליות, כאשר מדד הנאסד"ק טיפס לשיא של 12 שנה ומדד ה-S&P 500 נסחר בשיא של 5 שנים. כעת, המשקיעים תוהים האם להישאר או לממש את הרווחים? "לרקוד עד שהמוזיקה נפסקת היה רעיון גרוע ב-2007", מציינים כלכלני בנק ההשקעות יוליוס בר. "מרבית המשקיעים נכוו קשות משום שהחזיקו במניות יותר מדי זמן".
אז מה עלול "לסיים את החגיגה" בשווקים? המחוקקים בארה"ב יאלצו לקבל החלטות בכל הנוגע למשבר הפיסקלי הבא - ה"המצוק הפיסקלי 2" - שורת קיצוצים והעלאות מסים המכונה sequestration ומשמעה שורת קיצוצים והעלאות מסים שתיכנס לתוקף ב-1 במארס. "להשקפתנו, השווקים יותר מדי רגועים לגבי האפשרות שהמדיניות הפיסקלית הזו תיושם במלואה ותגרור ירידה חדה בצריכה הפרטית בחודשים שלאחר מכן",אמר דיוויד וו, אסטרטג בבנק אוף אמריקה - מריל לינץ'.
מעבר לכך, כיוון המסחר עלול להיות מושפע מנזקיה של סופת השלגים "נמו" שהיכתה בחוף המזרחי של ארה"ב בסוף השבוע. השלג מגיע בחלק מהמקומות לכ-90 ס"מ, דלתות נחסמו, מכוניות נקברו מתחת לשלג, נהגים שלא הסתגרו בבית הזמן נקלעו לסופה ונתקעו בכבישים. תשעה בני אדם מתו כאירועים הקשורים בסופה, בעיקר בתאונות דרכים. (לסיפור המלא)
ומן העבר השני של האוקיינוס, מעצבי המדיניות בגוש האירו הסכימו בסוף השבוע על מסגרת לתקציב ארוך טווח עד 2020, בסך הכל 960 מיליארד אירו עבור הוצאות למחקר, מדע, חקלאות, סיוע ועוד. מדובר בתקציב שמשלב דרישות שונות של מדינות האיחוד - המדינות הצפוניות שדורשות תקציב מהודק, והמדינות בדרום היבשת שמבקשות להגדיל את ההוצאות על תשתיות וחקלאות. (לסיפור המלא)
חרף העובדה שהגירעון המסחרי של ארה"ב ירד בכ-21% ל-38.5 מיליארד דולר בדצמבר, כפי שפרסמה לשכת המסחר האמריקאית ביום שישי, סין עקפה אותה והפכה להיות מעצמת המסחר הגדולה בעולם. היקף הסחר של ארה"ב ב-2012 הסתכם ב-3.82 טריליון דולר, בעוד היקף הסחר הכולל של סין עמד על 3.87 טריליון דולר. בנוסף, סין סיימה את 2012 עם עודף מסחרי של כ-231 מיליארד דולר בשנה החולפת, ארה"ב סיימה את השנה עם גרעון מסחרי של 727.9 מיליארד דולר. (לסיפור המלא)
זירת המאקרו: המאזן התקציבי, המלאים העסקיים ועוד
ביום שלישי יפורסם המאזן התקציבי הפדרלי לחודש ינואר, שצפוי להצביע על התרחבות הגירעון התקציבי ב-4.6 מיליארד דולר. ביום רביעי יפורסם נתון המלאים העסקיים לחודש דצמבר, שצפוי לעלות בכ-0.3%, לאחר עלייה בשיעור דומה בנובמבר 2012.
עוד באותו היום יפורסמו גם המכירות הקמעונאיות לחודש ינואר. לפי צפי האנליסטים הן צפויות לעלות בכ-0.1%. בנוסף, יפורסמו גם מחירי הייבוא שצפויים לעלות בכ-0.8%.
ביום חמישי יפורסמו תביעות האבטלה השבועיות שצפויות לרדת ל-361 אלף, לאחר ירידה ל-361 אלף. ביום שישי יפורסם מדד הייצור אמפייר סטייט, הבוחן את סקטור הייצור בניו-יורק. לפי הצפי, המדד ירשום קריאה שלילית של 2.1 נקודות, לעומת קריאה שלילית של 7.8 נקודות בדצמבר.
גוגל ואפל במוקד
יו"ר גוגל אריק שמידט מתכוון למכור כ-3.2 מיליון מניות של החברה שנמצאות בבעלותו, שהשווי המוערך שלהן עומד על כ-2.5 מיליארד דולר - כך עולה מדיווח שהגישה החברה לרשות לניירות ערך האמריקאית בסוף השבוע ופורסם בסוכנות "בלומברג".
אפל תמשיך לרכז עניין, לאחר שמשקיע קרנות הגידור דיוויד איינהורן, שמחזיק מניות בשווי של כ-60 מיליון דולר האשים את החברה כי היא פוגעת במשקיעים בכך שהיא מתכוונת לבטל את המניות המועדפות. איינהורן וקרן הגידור שבבעלותו, גרינלייט קפיטל, הודיעו ביום חמישי כי הם תובעים את החברה במטרה למנוע את הצעד הזה. האם החברה תיענה לרצון המשקיעים ותשתף אותם בהר המזומנים שלה? נחיה ונראה.
עונת הדוחות קרובה לסיומה, כאשר ביום חמישי ידווחו ג'נרל מוטורס ופפסיקו .
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.