ערב הסדר חוב או פירוק של בסר אירופה , שבשליטת נחשון קויתי, מציע השותף (15%) של חברת הנדל"ן בקניון שלה בלימסול לרכוש את כל האג"ח שהנפיקה במחיר של 90 אג' לכל 100 אג' ערך נקוב - תספורת של כ-25% ביחס לחוב המתואם. קויתי: "זאת הצעה יוצאת דופן - אין שום בר-דעת שיעדיף לקחת את החברה לפירוק - זה אסון".
בסר אירופה עוסקת בייזום, בנייה והשכרת נדל"ן, בעיקר במזרח אירופה. בעלי העניין בחברה לצדו של קויתי הם צמד יוצאי אמדוקס, מריו סגל ונחמיה למלבאום, וכן איתן אלדר ורועי גיל. החברה נקלעה אשתקד למשבר תזרימי והיא מתקשה לעמוד בהחזר חובותיה בזמן. לבסר אירופה חוב אג"ח כולל של 107 מיליון שקל (אחרי שרכשה אג"ח בכ-93 מיליון שקל ערך נקוב). הקרן של אג"ח ט' של בסר אירופה אמורה להיות משולמת מדי חודש נובמבר עד לשנת 2015 (4 תשלומים) ואג"ח ח' כבר הייתה אמורה להיפרע במלואה בנובמבר האחרון.
השבוע בנק מלווה של החברה הטיל וטו על הצעתה להסדר חוב מחודש שעבר. בסר אירופה ביקשה דחיית פירעון תשלומים בארבע שנים בתמורה לתרומת בעלים שמוערכת ע"י החברה ב-27 מיליון שקל. קויתי, המכהן כיו"ר בסר אירופה, אמר כי "תרומת הבעלים, בסכום של יותר מפי 4.5 משווי השוק של אחזקותיהם, היא משמעותית, ומבטיחה את המשך קיום החברה כעסק חי". מחזיקי האג"ח לא התרשמו מהצעת ההסדר.
בסר אירופה מחזיקה בין השאר ב-37% בקניון בבירת קפריסין וכעת שותפה, מציע למחזיקי האג"ח להיפרע מוקדם תמורת ויתור על חלק מהחוב. ברקע מחזיקי האג"ח מאיימים לפנות לבית המשפט בבקשה לפרק את החברה. "הנדל"ן באירופה בנקודת שפל היסטורית, אך בעתיד מחירי הנכסים יעלו אז למה למכור במכירת חיסול - זה יגרום לנזק גדול למשקיעים", מזהיר קויתי.
להערכתו בהליך של פירוק המשקיעים יקבלו 20-30 אג' על כל 100 אג' ערך נקוב ולכן כדאי להיענות להצעה להסדר חוב או להצעה של המשקיע הזר. בכל מקרה קויתי מדגיש שהחברה עושה מאמצים לעמוד בהחזר חובותיה בזמן כפי שעשתה עד היום והחזירה למעלה מ-400 מיליון שקל. ביחד עם החברה האחות בסר פרויקטים קויתי החזיר עד היום למשקיעים באג"ח שהנפיק למעלה מחצי מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.