פרשת בשר הסוסים בבריטניה ובמדינות אחרות באירופה גרמה לזינוק בביקושים לבשר כשר בממלכה הבריטית ובכלל לעלייה חדה בקניות אצל קצבים, שם הבשר יקר יותר.
בריטניה עדיין מזועזעת מכך שבשר סוסים קפוא נמכר ברשתות ובחנויות כשהוא משווק כבשר בקר, כאשר חברות גלובליות גדולות נפלו בפח.
החקירות בנושא נמשכות, וסיבות שונות דווחו בתקשורת, כגון מעורבות של המאפיה ורצון של הספקים ממדינות כמו רומניה להרוויח יותר, ומכאן הרצון לשווק בשר סוסים זול במקום בקר.
כעת, כפי שדיווח בימים האחרונים העיתון "Jewish Chronicle", הבריטים מעדיפים יותר ויותר לקנות בשר מקצבים ובשר כשר. ג'קי ליפוביץ, יו"ר איגוד סוחרי הבשר הכשר בבריטניה, אמר כי פרשת בשר הסוסים עשויה להיות "הדבר הטוב ביותר" שקרה לתעשיית הבשר הכשר מזה שנים רבות.
דווקא באירופה, שם ביקרו בחריפות את הכשרות היהודית בשל השחיטה שנחשבת אכזרית כלפי בעלי חיים, הבשר הכשר זוכה כעת לעדנה. הרב יהודה ברודי מ-"Manchester Beth Din" אמר כי חברות יכולות "ללמוד הרבה" ממוצרי הבשר הכשר: "רמת ההשגחה על כל מוצרי הבשר הכשר מבטיחה שהמוצרים יעמדו בדרישות שלנו".
איליין מן, עובדת בקצביה בצפון-מערב לונדון, מספרת ל"כרוניקל" על "זינוק" בקניית בשר כשר: "אנשים תמיד אמרו שבשר כשר הוא יקר, אבל עכשיו הם יודעים למה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.