הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חוף השרון מתחייבת כי כל אזרח שירצה להגיע לחוף הים הסמוך ליישוב ארסוף דרך היישוב שבשרון, יוכל לעשות כן. זאת, בעקבות עתירה שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז נגד הוועדה ונגד מהנדס הוועדה, ירדן ערמון, שבה ביקשו שני אזרחים לחייבם להרוס את הגדר המקיפה את ארסוף וכן את שערי הכניסה ליישוב ואת המבנה שמשמש את השומר בכניסה, בטענה כי כל תכליתם של המבנים הללו הינה למנוע גישה של הציבור הרחב לים דרך שכונת היוקרה.
בהסכם פשרה, שהוגש אתמול (א') לבית המשפט, התחייבה הוועדה כי "הקמת שער הכניסה לארסוף לא תמנע כניסת מבקרים ליישוב או תגרום לעיכובים בדרך כלשהי".
עוד התחייבה הוועדה במסגרת ההסדר כי "ככל שיסתבר כי התנאי הזה הופר, יומלץ על-ידי הוועדה לנקוט בהליכים נגד המפרים, לפי חוק התכנון והבנייה".
בעקבות ההתחייבות של הוועדה, חזרו בהם העותרים מבקשתם להרוס לאלתר את המבנים בארסוף.
איסור כניסה לפשוטי העם
חופי הים של מדינת ישראל אמורים להיות פתוחים ונגישים לכלל הציבור. ואולם, ישנם עדיין מקומות שבהם הגישה לאדם או לרכב לחוף הים חסומה על-ידי מקומות יישוב. אחד היישובים הבנויים בסמוך לחוף הים הוא יישוב היוקרה ארסוף, המשתייך למועצה אזורית חוף השרון.
ארסוף שוכן בגובה של כ-35 מטרים לאורך מצוק הכורכר, סמוך מאוד לחוף הים שמדרום למושב רשפון ולגן הלאומי חוף השרון, ומתגוררות בו כ-40 משפחות, ביניהן שגריר מקסיקו בישראל, שגרירת דנמרק וכמה מאנשי העסקים המוכרים במדינה.
בעתירה שהוגשה לפני כחודשיים טענו עו"ד גיא אופיר וידידתו, טופז שוורץ, כי כל תכליתם של המבנים בארסוף הנה למנוע גישה של הציבור הרחב לים דרך שכונת היוקרה, ולכן הם אינם חוקיים ויש להרוס אותם.
לדבריהם, "היישוב הוקף בגדר היקפית, בכניסה אליו הוצב שער ומבנה עבור שומר המאויש 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, כאשר מי שאינו מבין הדיירים או אנשי שלומם אינו מורשה להיכנס ליישוב, כאשר הגישה אל חוף הים הינה באמצעות היישוב".
העותרים הדגישו כי שער היישוב לא נועד למנוע כניסתם של גנבים, אלא הוא שער המונע כניסה של מי שאינו מאנשי השכונה. "כך, היציאה מהשכונה חופשית, והיוצא בשער אינו נבדק שאכן הרכב עימו הוא יוצא נמצא בחזקתו, שהרי השער מונע כניסה בלבד של 'פשוטי עם'", נטען בעתירה.
בנייה ללא היתר
לדברי אופיר, במאי 2011, ולאחר שהוא ביקש להגיע לחוף הים בארסוף, נודע לו לראשונה כי גדר השכונה, שער הכניסה, שער אחורי ומבנה השומר נבנו ללא היתר, ולכן אינם חוקיים.
לטענתו, משלב שנודע לו כי בשכונת ארסוף עומדים מבנים בלתי חוקיים, המשמשים לפגיעה בזכויות הציבור, הוא החל לפעול כדי לתקן את המעוות. ואולם לטענתו, מכתביו ופניותיו אל הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חוף השרון בעניין לא נענו.
"פניותיו של העותר נותרו ללא מענה, כ'קול קורא במדבר', תוך שהמבנים שנבנו ללא היתר ושלא כדין עודם עומדים וקיימים, תוף שהם פוגעים בזכויות בסיסיות של העותר ושל יתר הציבור", נטען בעתירה.
לפי העתירה, ב-4 במארס 2012 נמסר לאופיר מכתב מטעם הוועדה שאישר כי אכן שער הכניסה לארסוף נבנה ללא היתר, וכי הנושא הועבר למחלקת הפיקוח של הוועדה. "תשובה לאקונית זו לא כללה התייחסות כלשהי ליתר המבנים, לא כל שכן תשובה מניחה את הדעת לגבי השער", נטען.
לסיכום עתירתם טענו אופיר ושוורץ כי הוועדה הכשירה את בניית שער היישוב, שתכליתו לסגור דרך גישה ציבורית לים בחוסר סמכות, ותוך התעלמות מפניות העותר.
העתירה הוגשה באמצעות עו"ד אופיר עצמו וכן עורכי הדין עופר מוסקוביץ ואיל רונת ממשרדו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.