דוחות הבנקים הגדולים עדיין לא פורסמו אך טעימה מעלויות השכר הנדיבות המקובלות במגזר הבנקאי אפשר לקבל כבר עכשיו מדוחות דקסיה ישראל שפורסמו אתמול (ג').
דקסיה ישראל, נזכיר, הוא השלוחה המקומית של קונצרן הבנקאות האירופי דקסיה (Dexia) שמחזיק ב-59.1% מההון שלו. הבנק נותן שירותים בנקאיים למגזר המוניציפלי ולתאגידים בשליטתו, ולחלקים בסקטור הציבורי.
הבנק נסחר לפי שווי של 438 מיליון שקל, והוא נחשב לנותן אשראי דומיננטי לסקטור המוניציפלי. מדוחות הבנק עולה כי זה מעסיק רק 45 איש.
מקבל השכר הבכיר בבנק הוא דוד קפאח (67), מי שמכהן כמנכ"לו זה 21 שנה. עלות שכרו של קאפח עמדה אשתקד על 1.9 מיליון שקל, וכולה מורכבת ממרכיבי מזומן, החל משכר בסיס ומענקים, דרך הפרשות סוציאליות וכלה בשווי רכב צמוד. לחודש, מדובר על עלות שכר ממוצעת של 161 אלף שקל. מבדיקת "גלובס" עולה כי במהלך העשור האחרון (2003-2012) צבר קאפח עלויות שכר בשווי כולל של 18.2 מיליון שקל (ברוטו, לפני מס), ומכיוון שהוא מכהן בתפקידו כבר למעלה משני עשורים, סך ההון שצבר גבוה יותר.
לפי דוחות הבנק, לקאפח הוקצו בשנים 2002-2007 אופציות בלתי סחירות הניתנות למימוש למניות החברה האם. בשנים 2011-2012 לא הוקצו לו אופציות, ואלו שהוקצו בעבר מצויות "מחוץ לכסף".
לקאפח הייתה קריירה די מגוונת לפני שהצטרך למגזר הבנקאי. בעברו היה מרצה באוניברסיטת בר אילן, יו"ר בית הספר הגבוה למינהל כספי של הרשויות המקומיות, ואפילו יו"ר הנהלת תיאטרון ענבל.
בנק דקסיה סיים את 2012 עם רווח נקי של 67.1 מיליון שקל, כמעט זהה לזה של 2011, וזאת למרות שהכנסותיו מריבית ירדו באותה שנה ב-12%. הודות לגידול של 604% בהכנסות מימון שאינן מריבית הצליח הבנק לשמר את רמת רווחיותו.
חמשת מקבלי השכר
עלויות שכרו של קאפח
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.