ההכנסות הגלובליות של תעשיית המוזיקה המוקלטת בעולם עלו ב-0.3% ל-16.5 מיליארד דולר בשנת 2012, עלייה ראשונה זה יותר מעשור. העלייה נובעת מהגידול במספר האנשים המורידים מוזיקה ומשתמשים באתרי סטרימינג.
בראש טבלת המכירות ניצב האלבום "21" של הזמרת אדל, ואילו הסינגל הנמכר ביותר היה "Call Me Maybe" של קרלי ריי ג'פסן, כך נמסר מ-International Federation of the Phonographic Industry, איגוד ענפי המייצג חברות תקליטים.
המכירות הדיגיטליות עלו ב-9% ל-5.6 מיליארד דולר, והן מהוות עתה כ-34% מסך ההכנסות בתעשייה, כך על-פי האיגוד.
מדובר בשיפור חשוב לענף שספג מכה קשה בשל הורדות פיראטיות, היעלמות חנויות התקליטים וצניחה במכירות של תקליטורים. מכירות דיגיטליות של מוזיקה מהוות כעת את מרבית ההכנסות של חברות התקליטים במדינות כמו ארה"ב, נורבגיה, שבדיה והודו, כך מסר האיגוד.
"מדובר בהצלחות שנקנו בעמל רב בתעשייה שעברה חידושים, נאבקה ושינתה את פניה במהלך עשור", כך אמרה פרנסס מור, מנכ"לית האיגוד. "הם מראים עד כמה תעשיית המוזיקה התאימה את עצמה לעולם האינטרנט ולמדה כיצד לענות על צורכי הצרכנים".
שירותים מרכזיים להורדה וסטרימינג של מוזיקה נפוצים יותר, וכעת הם זמינים ביותר מ-100 מדינות. כמו כן, מספר המנויים בשירותי מוזיקה מקוונים גדל ב-44% לכ-20 מיליון איש בשנת 2012, כך מסר האיגוד.
על-פי נתוני האיגוד, שוק המוזיקה הדיגיטלית באירופה צמח בכ-20%, מהר יותר מהממוצע בשנה החולפת.
משתפים ללא רישיון
למרות זאת, התעשייה עדיין לא פתרה את בעיית שירותי המוזיקה ללא רישיון, העושים שימוש במוזיקה ללא אישור. כדי לעצור את פעילותם, כך נמסר מן האיגוד, יש צורך בשיתוף-פעולה בין ספקי שירותי אינטרנט, מנועי חיפוש ומפרסמים.
מספר האנשים המשתמשים בשירותים בלתי חוקיים לשיתוף של קבצי מוזיקה ירד ב-17% בשנה שעברה, בשל העלייה בזמינות של שירותי סטרימינג ללא תשלום, כך על-פי מחקר שערכה חברת המחקרים NPD מניו-יורק.
שיא ההורדות הבלתי חוקיות נרשם בשנת 2005, כשאחד מתוך 5 משתמשים באינטרנט מעל גיל 13 השתמש באתרים בלתי חוקיים לשיתוף והורדה של מוזיקה, כך נמסר מ-NPD. נתון זה עומד עתה על 11%.
"מבחינת תעשיית המוזיקה, הנאבקת בפיראטיות דיגיטלית זה למעלה מעשור, השנה שעברה הייתה שנה של התקדמות", כך אמר ראס קרופניק, סגן נשיא בכיר בקבוצת NPD. "השימוש המוגבר בשירותי סטרימינג חוקיים ומורשים הוכיח את עצמו - בין יתר הגורמים - כחלופה של ממש מבחינתם של חובבי מוזיקה".
האיגוד גם דיווח כי האלבום "21" של כותבת השירים והזמרת הבריטית אדל היה הראשון שעמד בראש טבלת המכירות העולמית במשך שנתיים רצופות, מאז החל האיגוד לדווח על אלבומים רבי-מכר בינלאומיים בשנת 2001. האלבום "Red" של הזמרת טיילור סוויפט הגיע בשנה שעברה למקום השני.
למקום השלישי הגיעה להקת הבנים One Direction, עם האלבום "Up All Night". ללהקת One Direction היו שני אלבומים ברשימת אלבומי השנה, וללהקת Maroon 5 והזמר Flo Rida היו שני שירים כל אחד ברשימת 10 הסינגלים הנמכרים של השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.