יתרות המט"ח של ממשלת סין הסתכמו נכון לסוף שנת 2012, בהיקף מפלצתי של 3.3 טריליון דולר, המאפשרות לה לרכוש את כל הזהב בעולם, פעמיים - כך לפי "בלומברג". מדובר בזינוק של 721% ביתרות המט"ח של סין מאז 2004, לעומת עלייה של 263% במחיר הזהב ועלייה של 400% בהיקף יתרות המט"ח המשולבות של ברזיל, סין והודו גם יחד.
ממשלת סין הפכה לממשלה היצואנית הגדולה ביותר בעולם ב-2009 (הדיחה את גרמניה מהפסגה), כאשר את היתרות הדולריות הרבות שקיבלה בחלק מהעסקאות מכרה לבנקים במדינה, אשר בתורם הפקידו את הכסף בבנק המרכזי - והגדילו את יתרות המט"ח.
יאו ווי מסוסייטה ז'נרל, מבהיר כי שני-שליש מיתרות המט"ח של סין הינם דולריות, והשאר הינן באירו. "סין מעודדת חברות לשמור יתרות של מטבע זר כאסטרטגיה, במטרה להוריד את יתרות המט"ח שלה עצמה", הסביר. "יתרות המט"ח של סין הן ברכה בימים רעים, וקללה בימים קשים", סיכם יו יאנג, מנהל השקעות ב-Mirae.
רזרבות המט"ח של סין מהוות כ-30.2% מכלל היתרות העולמיות נכון לסוף 2012, וזאת בהשוואה לשיעור של 14% מסך היתרות בעולם בשנת 2004 - כך לפי "בלומברג". אחרי סין נמצאת יפן, שיתרות המט"ח שלה מהוות בערך כ-10% מכלל היתרות העולמיות (לעומת 23% ב-2004).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.