ביה"ח איכילוב, השני בגודלו בישראל, הוא חלק מהמרכז הרפואי תל אביב סוראסקי. מרכז זה מתפרס על שטח של 207 אלף מ"ר (נתון הממחיש את גודלו) וכולל, מלבד ביה"ח עצמו, שלושה בתי חולים אחרים: ביה"ח "ליס" ליולדות, ביה"ח "דנה דואק" לילדים וביה"ח השיקומי ע"ש אידה סוראסקי. בדומה לבתי חולים אחרים, איכילוב משמש גם כמרכז הוראה ומחקר, ומסונף לפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר של אוניברסיטת תל אביב, ולבית הספר לאחיות ע"ש שיינבורן. בסוראסקי, דרך אגב, הכוונה היא לאליאס סוראסקי, יהודי-ציוני, איש עסקים ונדבן, שהלך לעולמו לפני 27 שנה.
בביה"ח איכילוב לבדו עובדים כיום 4,000 איש ובמרכז הרפואי כולו עובדים 6,000 איש - 1,300 מתוכם הם רופאים ו-2,050 הם אחיות. ביה"ח, דרך אגב, עבר לא מעט תהפוכות במהלך 114 שנות פעילותו. הוא יצא לדרך כבר בשנת 1899 כביה"ח "שער הציון", יותר מאוחר שונה שמו ל"הדסה", ורק שנים מאוחר יותר קיבל את השם "איכילוב".
כמנכ"ל איכילוב מכהן זה 14 שנה פרופסור גבי ברבש (לא כולל כהונה ראשונה בין 1993-1996 לפני שלקח הפסקה להיות מנכ"ל משרד הבריאות). שכרו החודשי (ברוטו) של ברבש עמד בשנת 2011 על 68 אלף שקל, ואילו השכר החודשי הממוצע לעובד בביה"ח עמד על 15 אלף שקל.
ברבש (64), נולד וגדל בתל אביב אך את השכלתו האקדמית רכש באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת הרווארד. הוא מונה למנכ"ל ביה"ח שנתיים לפני שזה התמודד עם מותו של יצחק רבין ז"ל, ראש הממשלה לשעבר, שפונה אליו לאחר שנורה ב-4 בנובמבר 1995. רבין לא היה המדינאי הראשון שפונה לביה"ח התל אביבי לאחר התנקשות בחייו. לפני 80 שנה, פונה אליו חיים ארלוזורוב לאחר שנורה על חוף הים. ארלוזורוב נפטר מפצעיו לאחר שלוש שעות.
20 שיאני השכר בביה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.