קרן פייר של שלמה גרופמן וזלמן שובל מגייסת קרן חדשה, בהיקף של 100 מיליון דולר, כך נודע ל"גלובס". הקרן החלה בשבועות האחרונים ב"רוד שואו" בישראל ובחו"ל, למשקיעים מוסדיים ופרטיים. עלות יחידת השתתפות למשקיע מוסדי היא 3 מיליון דולר, ולמשקיע פרטי 1 מיליון דולר.
קרן פייר (faire) היא קרן השקעות ישראלית-אמריקאית, הפעילה בייזום מתחמי מגורים בישראל. הקרן הוקמה על-ידי זלמן שובל, מבעלי השליטה בבנק ירושלים ולשעבר ח"כ ושגריר ישראל בארה"ב, יחד עם איש העסקים ויזם הנדל"ן שלמה גרופמן, לשעבר מנכ"ל אפריקה ישראל במשך 15 שנה.
לקרן פרויקטים שונים ברחבי הארץ, ובהם מגדל היוקרה ברחוב הירקון 96 בתל אביב שעבור הפנטהאוז שבו הם מבקשים 150 מיליון שקל. פרויקטים נוספים ממוקמים ברמת גן, תל אביב, פתח תקווה, אשדוד, בת ים, רעננה, גבעתיים, ראשל"צ, חולון ובירושלים. בסך הכול בנתה הקרן עד היום 1,500 יח"ד בישראל, ובדרך כלל היא פועלת עם מינוף בנקאי ברמה של 75%.
שתי הקרנות הראשונות - פייר 1 ו-2, גייסו בשנים 2002 ו-2006 סכום כולל של 100 מיליון דולר. מרבית הכסף של קרן פייר 1 כבר הוחזר למשקיעים, ובשנה הקרובה יוחזר הכסף גם לקרן השנייה. הקרנות פעלו בתקופה של גאות במחירי המגורים בישראל, ועל פי ההערכות הצליחו להשיג IRR (שיעור תשואה פנימי) שנתי ממוצע של יותר מ-10%.
המטרה של הקרן השלישית (שהיא קרן סגורה) היא להתמקד בנדל"ן למגורים במרכז הארץ. החידוש בקרן פייר 3 יהיה כנראה השקעה בדירות להשכרה, בעקבות הביקוש הגובר והחוקים האחרונים, המשפרים את מצבם של היזמים מבחינת מיסוי.
בין המשקיעים בקרן הראשונה והשנייה ניתן למצוא גופים כמו קרנות הפנסיה עמיתים, חברות הביטוח הראל ואיילון, פיבי השקעות, החברה המרכזית לייצור משקאות קלים, וכן משקיעים זרים - אירה ריינהרט, לסטר קראון ומשפחת טיש מארה"ב, ועוד קבוצה גדולה של משקיעים מדרום אפריקה.
קרנות פייר 1 ו-2 פעלו בתקופה של גאות במחירי המגורים בישראל, ועל פי ההערכות הצליחו להשיג IRR שנתי ממוצע גבוה מ-10% .
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.