אלפי בכירים בדרגי ניהול בסקטור הממשלתי, בין היתר במשרד האוצר ובבנק ישראל, זכאים לחבילת פנסיה שעשויה להגיע עד 10 מיליון שקל - כך עולה מבדיקת "גלובס". לפי נתונים שייחשפו מחר ב"גלובס" עולה כי חבילות הפנסיה הנדיבות, שמקורן בפנסיה התקציבית, הן תוצאה של מבנה שכר הבכירים.
בעוד העובדים ה"פשוטים" במגזר הציבורי, שהאוצר היה שותף לגיבוש מבנה השכר בו, קיבלו תוספות שונות כדי להגדיל את הברוטו אך השכר הקובע לפנסיה שלהם נותר נמוך מאוד (לעתים כ-50% משכר הברוטו), הבכירים זכו לחוזים אישיים או ל"חוזי בכירים" שהבטיחו להם שרוב רובו של שכר הברוטו האחרון (90%-100%) יהיה גם השכר הקובע לפנסיה.
כך, בכירים ותיקים שהגיעו לשכר של כ-50 אלף שקל ברוטו בחודש ואף יותר במגזר הציבורי יזכו לקצבת פנסיה של כ-35 אלף שקל ברוטו מדי חודש. בהערכה גסה, מדובר בחבילת פנסיה שעשויה להגיע עד 10 מיליון שקל.
חבילות הפנסיה הללו, כולן על חשבון תגמולי המסים בתקציב המדינה, צורמות במיוחד לאור הביקורת שמותחים באוצר ובבנק ישראל על הפנסיות הצה"ליות ודרישותיהם להתייעלות ולרפורמות במגזר הציבורי.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "בכירים באוצר, ככלל הבכירים בשירות המדינה, פורשים עם גמלה של 15,339 שקל לחודש, כאשר שווי הפנסיה (ללא היוון) של עובד שפורש בגיל 67 מוערך בכ-2.4 מיליון שקל. גם במקרה בו בכיר פורש בגיל 62, מטבע הדברים הוא לא יגיע ל-70% ושווי הפנסיה (ללא היוון) מוערך לכל היותר בכ-3.3 מיליון שקל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.