מדד מנהלי הרכש שפורסם לפנות בוקר בסין מצביע כי ההתאוששות של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם מתחילה לתפוס תאוצה, אך לא בקצב שהמשקיעין קיוו אליו. המדד אומנם רשם עלייה בחודש מארס, והגיע לשיא של 11 חודשים, אך העלייה הייתה פחות מהצפוי.
על פי הנתונים שפרסם משרד הסטטיסטיקה הרשמי של סין, המדד לחודש מארס עלה לרמה של 50.9 נקודות מרמה קודמת של 50.1 נקודות, כשהצפי בקרב האנליסטים היה לעלייה גדולה יותר לרמה של 51.2 נקודות. למרות זאת המדד עלה לרמה הגבוה ביותר שלו מאז חודש מאי 2012. נזכיר שכל קריאה מעל ל-50 נקודות משמעותה התרחבות בהיקף הפעילות.
"השיפור במדד, שמשנה את מגמה הירידה שהתאפיינה בחודשיים הראושנים של השנה החדשה, מצביע על כך שהתחזית הכלכלית הולכת ומתייצבת", כתב זאנג ליקון, אנליסט במרכז לחקר ההתפתחות בסין, בהודעה שהתפרסמה יחד עם פרסום המדד.
"אנחנו בבירור במצב טוב יותר היום מהמצב שהיינו בו בסוף שנת 2012", אמר אליסטר ת'ורנטון, כלכלן בחברת המחקר IHS, בריאיון לסוכנות "בלומברג". במהלך הריאיון כינה ת'ורנטון את המומנטום של ההתאוששות בכלכלה הסינית כ"צנוע", והזהיר כי הכלכלה עדיין מתמודדת עם "רוח נגדית" בדמות בועת הנדל"ן שמתפתחת במדינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.