בעקבות התערבות ההסתדרות, סלקום השעתה את פיטוריהם של 6 מחברי ועד הפעולה להקמת ועד עובדים בסלקום. במקביל, חברת הסלולר הודיעה להסתדרות כי עליה לדווח לה מיידית אם קיימים חברים נוספים בוועד הפעולה, שכן בכוונתה לזמן 6 מועמדים חלופיים לשימוע לפני פיטורים במקומם.
על רקע ניסיון ההתאגדות של העובדים, גייסה סלקום את משרדו של עו"ד נחום פינברג כדי לייצגה במאבק המתפתח. החברה דחתה את טענות ההסתדרות לפיהם היא פועלת לסכל את הקמת הוועד, ואף אמרה כי ההסתדרות ניסתה להסתיר את המהלך לאחר שכתב מינוי לאחד מחברי ועד הפעולה יצא כבר בחודש ינואר האחרון, אך היא נמנעה מלדווח על כך לחברה.
המאבק פרץ אתמול (ג') בעקבות הכוונה לפטר 50 עובדים בחברה על רקע המיזוג עם חטיבת השירות הפרטי בנטוויז'ן. העובדים זומנו לשימועים שצפויים להתחיל מחר (ה'), ובעקבות כך החליטו העובדים להאיץ את הפעילות להקמת ועד עובדים יציג בחסות ההסתדרות, זאת בדומה להתארגנות העובדים בפלאפון.
נזכיר כי מהלך ההתאגדות בחברת הסלולר פלאפון לווה ביד קשה מאוד מצד ההנהלה, שלא הסתירה את התנגדותה למהלך ואף פעלה באופן אקטיבי לסיכולו - התנגדות שהביאה כאמור לפסיקה תקדימית של בית הדין הארצי לעבודה.
גורמים בסלקום אמרו אתמול ל"גלובס" בצורה חד-משמעית: "אנחנו לא נהיה פלאפון וגם לא משהו קרוב לפלאפון. העובדים יודעים כמה נתנו להם עד היום, ואנחנו נכבד כל החלטה שלהם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.