חברת הלוויינים חלל תקשורת נערכת לגיוס אג"ח בהיקף של 300-400 מיליון שקל - כך נודע ל"גלובס". כנגד החוב תשעבד החברה את אחד מלווייני התקשורת עמוס שבבעלותה.
חלל, שבשליטת שאול אלוביץ' (שהוא גם בעל השליטה בבזק), מתכננת להשתמש בכספי ההנפקה כדי למחזר הלוואה שקיבלה בסוף 2009 מקונסורציום שהובילו חברת הביטוח מגדל ועמיתים קרנות הפנסיה הוותיקות שבהסדר. ההלוואה שניתנה על ידי הגופים לחלל הייתה בגובה של עד 140 מיליון דולר ונועדה למימון חלקי של רכישת הלוויין עמוס 5. מדוחות חלל עולה כי היא משכה 129 מיליון דולר מתוך הסכום, כשיתרת קרן ההלוואה עומדת על 134 מיליון דולר.
באחרונה הסכימו הצדדים לתקן את הסכם ההלוואה. נקבע שחלל תאיץ את פירעונה, ותקדים להחזיר 35 מיליון דולר מתוכה: כ-15 מיליון דולר יפרעו בזמן הקרוב, 5 מיליון דולר נוספים יפרעו בתוך 6 חודשים ו-5 מיליון דולר נוספים בכל אחת מהשנים 2014-2016. יתרת ההלוואה שתישאר לאחר מכן תשולם בסוף דצמבר 2016 במקום בסוף דצמבר 2018.
בנוסף, כחלק מתיקון ההסכם, הבטיחה חלל שתפעל תוך חצי שנה לגיוס חוב כנגד שעבודי הלוויינים שבבעלותה - עמוס 2 ו/או עמוס 3 ו/או עמוס 5. כספי הגיוס ישמשו להאצה נוספת של פירעון ההלוואה עד לפירעון מלא שלה.
חלל אף התחייבה שעד לפירעון מלא של ההלוואה, עודפי תזרימי המזומנים שלה מהלוויינים עמוס 2 ו-3 ישמשו לפעילות הלוויינים הקיימים, ולא להשקעה בלוויינים חדשים.
שני חוזים חדשים
חלל נסחרת בבורסה של תל אביב לפי שווי שוק של כ-1.2 מיליארד שקל. אלוביץ' מחזיק ב-64.7% ממניות החברה, באמצעות חברת יורוקום שבבעלותו. זאת, לאחר שבסוף 2011 מכרה יורוקום כ-3.7% ממניות חלל שהיו ברשותה לחברת הביטוח מנורה תמורת כ-36 מיליון שקל. שווי ההחזקה הנוכחי של אלוביץ' בחלל עומד על 751 מיליון שקל. יורוקום מחזיקה כאמור בשרשור גם במניות בזק. חברת שידורי הלוויין yes מקבוצת בזק היא אחת מלקוחותיה של חלל. בעלי מניות אחרים בחברת חלל הם בעיקר גופים מוסדיים ישראלים.
פעילותה של חלל, המנוהלת על-ידי דוד פולק, היא אספקת שירותי תקשורת לוויינית באמצעות לווייני עמוס. עמוס 2 ועמוס 3 משמשים לתקשורת במזרח התיכון, מזרח ומרכז אירופה, ועמוס 5, שהחל לפעול בשנה שעברה, משמש לתקשורת לאפריקה.
בשבועות האחרונים הודיעה חלל על שני חוזים חדשים שקשורים לעמוס 5, אחד להפצת שידורי טלוויזיה רב ערוצית בהיקף של 3.8 מיליון דולר ל-5 שנים, והשני ללקוח שמספק שירותי אינטרנט ונתונים, בהיקף 3 מיליון דולר ל-3 שנים. אולם יש גם קשיים שכרוכים בלוויין. בסוף ינואר דיווחה החברה שלקוח שחתם על הסכם לאספקת שירותי תקשורת על-גבי עמוס 5 החליט להקפיא את הפרויקט, שהיקפו הכספי הממוצע 6.5 מיליון דולר לשנה. נזכיר, שהחברה מתכננת לספק בעתיד גם שירותי תקשורת לאסיה באמצעות הלוויין עמוס 4.
את שנת 2012 סיימה חלל עם עלייה של 3.6% בהכנסות ל-86.1 מיליון דולר, אך בשורה התחתונה היא עברה להפסד נקי של 2.3 מיליון דולר לעומת רווח של כ-7 מיליון דולר ב-2011. חלל ייצרה במהלך השנה תזרים חיובי מפעילות שוטפת בגובה 33.6 מיליון דולר. לחברה יש כמה סדרות אג"ח קיימות ובסוף 2012 סך החוב של החברה לבעלי האג"ח היה כ-945 מיליון שקל.
לפי תשקיף מדף שהגישה חלל באחרונה, החברה עשויה להנפיק סדרות אג"ח או אג"ח להמרה חדשות. על בסיס תשקיף זה הרחיבה החברה לפני כמה ימים את סדרת אג"ח י"א, הנושאת ריבית שנתית בשיעור משתנה ומיועדות לפירעון ב-2014-2015, בסכום של 43.4 מיליון שקל (ברוטו).
חלל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.