המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ד') בעליות שערים חדות, שעה שהוויכוח בנוגע למדיניות הצנע באירופה נמשך, לאחר סיום ביקור בן יומיים ביבשת של שר האוצר האמריקני, ג'ק לו. הסנטימנט חיובי נרשם גם בוול סטריט עם פתיחת המסחר, כאשר מדד ה-S&P 500 טיפס לשיא כל הזמנים.
הוויכוח בנוגע למדיניות הצנע באירופה נמשך, לאחר שאתמול סיים שר האוצר האמריקני ג'ק לו את ביקורו ביבשת. לו נשא נאום בבריסל בירת בלגיה ויצא בגלוי נגד האג'נדה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, וקרא למדינות אירופה לאמץ מדיניות שתעודד את הצמיחה ולדחות תוכניות צנע נוספות.
גם המשקיע הידוע ג'ורוג' סורוס מפנה את חיצי הביקורת שלו כלפי גרמניה. סורוס אמר אתמול בכנס כלכלי בפרקנפורט, כי תוכנית הצנע "לא עובדת", וכי על גרמניה לשקול לעזוב את גוש האירו. "הבעיה היא שגרמניה מכתיבה לגוש האירו את המדיניות הלא נכונה. מדיניות הצנע לא עובדת. אתם לא יכולים לצמצם את החוב על ידי כיווץ הגרעון התקציבי", אמר סורוס. הוא הוסיף ואמר כי "בתכנית החילוץ של קפריסין, גרמניה הלכה רחוק מדי. מה שקרה בקפריסין מערער את המודל של הבנקים באירופה המסתמכים בצורה רבה על הפקדונות". לטענתו על גרמניה לעשות אחת מהשתיים: להפסיק להתנגד לאירו בונד (אג"ח שיונפקו על ידי הבנק המרכזי האירופי), או - לעזוב את גוש האירו.
נציגים של הטרויקה,המורכבת מהאיחוד האירופי, הבנק המרכזי האירופי וקרן המטבע הבינלאומית, ביקרו אמש ביוון על מנת לדון בחששות בנוגע להעלאת ההכנסות ממסים ובהסדרי החוב עבור הבנקים הכושלים במדינה. התוכנית למיזוג מספר בנקים ביוון הוקפאו בגלל אי עמידה של חלק מהבנקים בקריטריונים של כושר הפירעון שלהם מה שמגביר את החשש מהצורך בהלאמת חלק מהבנקים הללו.
גם פורטוגל זכתה לביקור דומה מנציגי הטרויקה שידונו במכה שקיבלה הממשלה מבית המשפט החוקתי במדינה שפסל צעדי צנע הכרחיים להמשך קבלת נתחים נוספים מחבילת החילוץ שמוענקת למדינה על ידי הלווים הבינלאומיים.
עליות באסיה, ירידות בסין
עליות שערים נרשמו בבורסות אסיה היום לאחר סגירה חיובית בוול סטריט ועל רקע פרסום נתוני מאקרו בסין, שהצביעו על גרעון מסחרי מפתיע בחודש מארס.
המסחר בוול סטריט נחתם כאמור אתמול בעליות שערים, כאשר מדד הדאו ג'ונס כבש שיא נוסף ומדד ה-S&P 500 ננעל במרחק 2 נקודות משיא כל הזמנים. נראה כי המשקיעים מסרבים לממש רווחים ומעוניינים להמשיך את הראלי.
היום דווח כי הגרעון המסחרי של סין הסתכם במארס בכ-880 מיליון דולר על רקע זינוק של 14.1% ביבוא, לעומת צפי כלכלנים לעודף של כ-15 מיליארד דולר.
"ההתאוששות הגלובלית מתקדמת, בקצב איטי אמנם אבל כבר עברנו את הקטע של הסיכונים המובנים שיש במערכת. הבנקים המרכזיים עשו את שלהם וזה טוב למניות", אמרה לבלומברג דפני רוט, מנהלת מחקר ב-ABN Amro Private Bank.
מניית BHP רשמה עלייה חדה על רקע עליית מחירי הסחורות. גם במניית Mitsubishi UFJ Financial נרשמת עלייה חדה במסחר בטוקיו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.