המסחר במט"ח התנהל היום (ד') בהחלשות של השקל מול המטבעות המרכזיים. הדולר התחזק מול המטבע המקומי בכ-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.633 שקלים, בעוד האירו היציג התחזק בכ-0.55% לרמה של 4.758 שקלים.
ביום שני השבוע התערב בנק ישראל בשוק המט"ח המקומי לראשונה מאז יולי 2011, ורכש לפי הערכות כ-100 מיליון דולר. לפני ההתערבות הדולר נחלש ל-3.592 שקלים ואחריה הוא עלה לכ-3.62 שקלים.
בשוק מעריכים כי בנק ישראל סימן את הרמה הפסיכולוגית של 3.6 שקלים כמעין רמת מבחן להתערבות. פעילים בשוק סבורים כי הנגיד לא ייתן לדולר להיחלש מתחת לרמה זו ואם המטבע יחצה אותה כלפי מטה - אנו צפויים לראות התערבות נוספת בשוק. הדולר צנח בכמעט 12% מהשיא האחרון ביולי 2012, ובכ-4.4% מתחילת 2013.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות, אמר כי "התערבותו של בנק ישראל במסחר במט"ח סימנה לשוק כי בנק ישראל לא מתכוון להשאיר את זירת המט"ח להימורים ופעלולים וכי הוא מחוייב לשמירת תנאי הסחר ויציבות המחירים. להערכתנו, בנק ישראל רואה בשלב הנוכחי תנועה אל מתחת לרמת 3.55-3.58 שקלים כקו ההגנה הראשון המחייב את התערבותו. בנק ישראל מעוניין שהדולר ימשיך להיסחר מעל לרמת 3.65 שקלים".
בשוק המט"ח העולמי נסחר הדולר ביציבות יחסית מול המטבעות המרכזיים. מול הין הדולר נחלש מעט ונסחר סביב 99.1 ין, ומול האירו נסחר המטבע האמריקני סביב שער של 1.31 אירו לדולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.