רואי קוזין, האנליסט הראשי של Utrade, מזהיר מנפילות כואבות בשוקי המניות של ארה"ב ואירופה. קוזין אומר היום כי "התיקון החד כלפי מטה נמצא מעבר לפינה בשוק המניות האמריקני. וול סטריט נמצאת עכשיו באופוריה שיצרה בועת מחירים שעומדת בכל רגע להתפוצץ. אנחנו ממליצים לבצע מכירה בחסר של כל המדדים המובילים בארה"ב ואירופה".
"הבנקים המרכזיים מנפחים את השווקים באמצעות הדפסת כסף, לתופעה הזו יש גבול, בסופו של יום המשקיעים ייראו כי אין צמיחה אמיתית ואז נראה ירידה חדה במדדי המניות המובילים בעולם. למשקיעים שאינם מעוניינים בשורט וממוקדים בהשקעה בסחורות, המתיחות בקוריאה עשויה להוביל משקיעים בפאניקה לרכוש זהב שירד בכ-14% בחצי השנה האחרונה", הוא אומר.
"מדד הנאסד"ק 100 נתקל בהתנגדות מאוד חזקה שהוא לא פרץ ברמה של 2,877 נקודות, ההערכה שלנו כי במידה והנאסד"ק לא יפרוץ רמה זו, אז הוא יחל במהלך ירידות חד כלפי מטה אל עבר רמת התמיכה הראשונה ב-2814 נק' המשקף ירידה של כ-2% מהרמה הנוכחית של מדד הנאסד"ק 100 כיום".
בניגוד לקוזין, במריל לינץ' (וגם בבתי השקעות אחרים בארץ ובעולם) לא חוששים במיוחד מההתרחשויות האחרונות בשווקים. כלכלני מריל לינץ' פרסמו שלשום סקירה (ג'), רגע לפני שמדדי S&P 500 ודאו ג'ונס שברו עוד שיאים. הכלכלנים מסבירים כי "על פי פרמטרים רבים, שוק המניות עדיין מוערך בחסר בהשוואה לשתי הפעמים הקודמות שבהן ה-S&P 500 והדאו ג'ונס שבו ברמות האלה; מה גם שהאלטרנטיבות הרבה פחות אטרקטיביות".
כזכור, 2 הפעמים הקודמות בהם המדדים היו ברמות שיא אלה היו בשנים 2000 ו-2007. כידוע, זמן לא רב לאחר מכן החלו מפולות שבהן מדדי המניות התרסקו בעשרות אחוזים. "אנחנו לא חושבים שההיסטוריה תחזור על עצמה", אומרים כלכלני מריל לינץ'.
אז מה השתנה הפעם? לפי האנליסטים, רווחי החברות גדולים יותר, תשואות הדיבידנדים גבוהות יותר ומכפילי הרווח המצרפיים נמוכים יותר. יתרה מזאת - האג"ח והחזקת מזומן מהווים אלטרנטיבות השקעה נחותות יותר בהשוואה למניות בגלל הריבית האפסית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.