הפועלים: "חשיפה בינונית במניות - להתמקד בדפנסיביות"

כלכלני הבנק: "הקיצוצים התקציביים והעלאות המסים שצפויים בחודשים הקרובים ישפיעו על הצמיחה במשק הישראלי" ■ כלכלני לאומי: "המגמה מצביעה על עלייה בתפיסת הסיכון של המשקיעים. ניתן לבצע הגנות על תיקי ההשקעות בפרמיה נמוכה באופן יחסי"

כלכלני בנק הפועלים ממליצים בסקירת סוף השבוע שלהם למשקיעים לשמור על חשיפה בינונית ברכיב המנייתי בתיק ההשקעות, עם מיקוד במניות דפנסיביות. כמו כן, הם סבורים כי את הסיכון בחשיפה לחברות עדיף ליטול באמצעות מניות על פני אג"ח קונצרניות. לדברי הכלכלנים, רמות התמחור בבורסה בתל אביב נוחות יחסית.

בבנק מעריכים כי הקיצוצים התקציביים הצפויים ישפיעו על הצמיחה במשק הישראלי שגם ככה מדשדשת. בנק ישראל מעריך שקיימת התאוששות מסוימת בצמיחה ברבעון הראשון, אבל להערכת כלכלני הבנק, גם אם קיימת התאוששות היא בעיקר ביצוא, וצמיחת המשק השנה בנטרול השפעת הגז לא תעלה על 2.5%.

"דיוני התקציב נמשכים. העלאות מסים צפויות בחודשים הקרובים וקשה לדעת את העיתוי המדויק שלהן. לא ניתן להגיע השנה ליעד הגירעון של 3% מהתמ"ג, והשאלה מה יעשו עם היעד היא די תיאורטית. ככל שעובר הזמן, הסיכויים שהגירעון יעלה על 4% תוצר גדלים", כותבים בפועלים.

מחזורי המסחר בימים האחרונים ממשיכים להיות נמוכים מאוד - פחות ממיליארד שקל ביום. בבנק הפועלים מעריכים כי גם בטווח הקרוב ימשיכו מחזורי המסחר להיות נמוכים, וזאת בשל העדר קטליזטורים משמעותיים לשוק. כמו כן, התנודתיות הנמוכה בשוק, לצד המחזורים הנמוכים, ממשיכים להביא לירידה בסטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף, "מדד הפחד" המקומי. אלו נעות סביב רמה ממוצעת של 11.5%-12% בלבד. "לפיכך, מומלץ להשתמש במכשיר זה ליצירת פוזיציות חשיפה והגנה על הרכיב המנייתי בתיקים", לדבריהם.

לאומי: המדיניות הכלכלית של הממשלה תפגע בצריכה הפרטית

לדברי כלכלני בנק לאומי, "בטווח הקרוב מגמת המסחר תושפע מהנעשה מעבר לים, ותתנהל בעיקר על רקע פרסום דוחות כספיים ונתוני מאקרו בארה"ב מחד וההתפתחויות בנוגע למשבר החוב האירופי מאידך. בזירה המקומית, צפוי המסחר להיות מושפע מהמדיניות הכלכלית המתגבשת. זו, עלולה להעיב על רווחיות חברות במשק ולהשפיע לשלילה על הצריכה הפרטית בהמשך השנה".

כלכלני לאומי מעריכים, כי במידה ותחזור האופטימיות אל השווקים הגלובליים, כספים זרים ימשיכו לזרום אל שוק המניות המקומי ולתמוך בו. "המגמה מצביעה על עלייה בתפיסת הסיכון של המשקיעים, אם כי זו עודנה נמוכה ביחס לרמת סטיות התקן הממוצעת ששררה בשנים האחרונות. בשל כך, אנו מעריכים כי גם כעת, רמת סטיות התקן מאפשרת למשקיעים לבצע הגנות על תיקי ההשקעות בפרמיה נמוכה באופן יחסי", כותבים בלאומי.