שר החקלאות יאיר שמיר ושר האוצר יאיר לפיד חתמו בימים האחרונים על כתב מינוי של ועדת המעקב להתייעלות במשק החלב. לראש הוועדה מונתה סגנית בכירה למנהל הרשות לתכנון במשרד החקלאות, ד"ר תניב רופא, שגם משמשת כיו"ר מועצת החלב.
הוועדה עתידה לעקוב אחר יישום המתווה שהושג עוד לפני הבחירות האחרונות בידי מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, בתום דיונים קדחתניים עם נציגי הרפתנים, משרד החקלאות וראשי האוצר, ודן בדרכי ההתייעלות במשק החלב בישראל, וזאת ניסיון להוביל להורדת מחיר מוצרי החלב.
על-פי המתווה, הגודל המינימלי של רפת חלב יהיה 70 פרות חולבות עם כושר ייצור שנתי של יותר מ-700 אלף ליטר.
תהליך ההתייעלות עתיד להימשך עד שנת 2016, ובמהלכו יירד המחיר שמשלמות המחלבות לרפתנים על ליטר של חלב גולמי (מחיר המטרה), ובכך תתאפשר הוזלת מחיר מוצרי החלב. זאת, לצד חשיפת שוק החלב לתוצרת מיובאת והגברת היעילות של הרפתות הפעילות.
המינוי של ועדת המעקב, שעליה סוכם במסגרת המתווה של לוקר, התעכב עד כה בעקבות הבחירות לכנסת. בוועדה שמינו לפיד ושמיר חברים גם נציגים ממשרדי החקלאות והאוצר, התאחדות מגדלי הבקר ומועצת החלב.
מחר (ב') עתידה וועדת החריגים שבראשות החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, לדון על הקצאה של כ-80 מיליון שקל במסגרת יישום המתווה החדש. סכום זה יחולק בין רפתנים שמחזיקים במשקיהם רפתות קטנות ובלתי יעילות ומעוניינים לסגור אותן. מכסות החלב שיילקחו מרפתנים אלה יועברו לרפתות בינוניות וגדולות, שהן יעילות יותר.
ההיקף הכספי של יישום המתווה כולו מוערך בכ-200 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.