בדיקת "גלובס": הסמארטפונים הסיניים זולים ולא רעים

הסמארטפונים שמגיעים לאחרונה מהמזרח הרחוק לארץ מציעים חלופות זולות לדגמים הבינוניים של היצרניות הגדולות ■ "גלובס" בדק דגמים של ZTE, גי'גהבייט, Meizu ואקסטרימר ■ המסקנה: יש עם מה לדבר

מפעילות הסלולר הגדולות עשו נזקו גדול לשוק הסמארטפונים בישראל במשך שנים. המפעילות הן אלו שהחליטו בפועל אילו טלפונים יימכרו בארץ, כאשר ייבואן פרטי שרצה להביא מותג לא מוכר, התקשה לעשות זו מכיוון שהמפעילות הציעו סבסוד למכשירים הנמכרים דרכן, לצד חבילת תקשורת שנמכרה במחיר מופרז.

בסוף 2009 המצב התחיל קצת להשתנות. חוק ניתוק הזיקה של משרד התקשורת קבע, כי מנוי הרוכש טלפון סלולרי בחנויות וברשתות הפרטיות, יוכל לקבל את אותו סבסוד על המכשיר שרכש ברשת גדולה גם אצל המפעילות. הדבר הזה לא הספיק ובתחילת שנה זו, משרד התקשורת אסר על על קשירת חבילת שיחות תקשורת לרכישת מכשיר הטלפון. צעד זה הוביל את שוק הסמארטפונים לעולם חדש, בו אנחנו מתחילים כבר עכשיו לראות מותגים חדשים ודגמים של יצרניות פחות מוכרות, שעד היום לא הגיעו לישראל.

קנייה דרך היבואניות

מכירות הסמארטפונים התבססו ברובן ב-2012 אצל מפעילות הסלולר. לפי נתוני IDC ישראל, 2 מיליון טלפונים נמכרו אצל המפעילות הסלולריות, כאשר כחצי מיליון נמכרו בחנויות הפרטיות. כבר בחודשים האחרונים אפשר לראות שהיבואניות הגדולות - סמסונג, LG, נוקיה ו-HTC - מציעות לרכישה את הטלפונים שלהן בקנייה ישירה דרך אתר האינטרנט. הלקוח מקבל במקרים מסויימים אחריות למשך שנתיים, פריסה ל-36 תשלומים, שליחות עד הבית ובהרבה מקרים מחירים זולים יותר משל מפעילות הסלולר.

הפלישה של סין וטיוואן

היצרניות הדרום קוראיניות: סמסונג ו-LG מוכרות לכל ישראלי, אבל לא חייבים לרכוש סמארטפון רק שלהן. בימים האחרונים החלה רשת באג לייבא ולמכור את המותג הסיני - Meizu. באג גם מייבאת את הסמארטפונים של חברת הסטרימרים הדרום קוריאנית - אקסטרימר. ZTE הסינית החלה למכור את אחד מדגמיה כבר בתחילת השנה דרך היבואנית יורוקום, כאשר חברת Gigabyte הטיוואנית, החלה ממש לאחרונה את פעילותה בארץ, באמצעות הייבואן מור לוי.

הגישה של החברות החדשות היא לפנות לצרכנים ברמת מחיר אטרקטיבית יותר לעומת היצרניות הגדולות. כל הסמארטפונים מגיעים עם מערכת ההפעלה של גוגל, אנדרואיד, כאשר לחלק מהדגמים היצרנים הלבישו מעטפת משלהם היושבת על הממשק של גוגל, הבאה להציע חוויה שונה בין הדגמים של המותגים המתחרים.

גלובס בדק מספר מכשירים ברמות מחיר שונות. ההפתעה המוצלחת ביותר הייתה של Meizu עם סמארטפון בעל ביצועים טובים מאוד, אבל ברמת מחיר בטווח הבינוני-גבוה - 2,200 שקל. ברמת המחיר הבינונית-נמוכה - 1,000 שקל, ה-GS202 של חברת ג'יגהבייט סיפק תוצאות טובות לרמת המחיר שלו.

Meizu, דגם MX2 - חומרה חזקה

ממשק: גרסת האנדרואיד היא ג'לי בין (4.1), אך קשה להרגיש שמדובר באנדרואיד. לחברה יש ממשק בשם Flyme 2.0, כך שעמוד הבית הוא מרכז הטלפון, ואין אפשרות לרדת לתפריט נוסף של כל האפליקציות. מדובר בחוויה דומה לזו של האייפון. ג'ימייל לא מותקן על הטלפון כי יש אפליקציה של החברה (אפשר להוריד ג'ימייל באופן עצמאי).

מידות ועיצוב: משקלו הוא 142 גרם - כבד אך סביר. העיצוב מזכיר מאוד את האייפון, בשל החזית השחורה והכפתור העגול באמצע.

מסך: 4.4 אינץ', כאשר הרזולוציה עומדת על 1280על 800 פיקסלים והתוצאות מוצלחות.

חומרה: מעבד 4 ליבות 1.6 ג'יגה הרץ עם 2 ג'יגה זיכרון ונפח אחסון פנימי של 16 ג'יגה, ללא יכולה הרחבה.

מצלמה: 8 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש. התמונות טובות באור יום, רק עם קצת רעשים.

סוללה: 1800 מילי אמפר, מחזיקה עד שעות הערב.

בשורה התחתונה: מכשיר מוצלח, עם חומרה חזקה ומחיר סביר יחסית למכשירים עם נתוני חומרה דומים, מאחר שהמותג חדש, יקשה עליו להתמודד עם המתחרים.

ZTE, דגם Blade 3 - מגיב לאט מדי

ממשק: ה-Blade 3 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה הלא עדכנית אייס קרים סנדווייץ' 4.0.4. ההבדלים המשמעותיים למשתמש הישראלי לעומת הגרסה הנוכחית של גוגל ג'לי בין, הם במהירות התגובה ובצריכת סוללה טובה יותר.

חומרה: מהירות התגובה היא נקודת התורפה המשמעותית במכשיר, המגיע עם מעבד חד ליבה 1 ג'יגה הרץ וחצי גי'גה זיכרון. מהירות התגובה של הסמארטפון איטית, מגמגמת ולעיתים הטלפון פשוט קופא לשניות ארוכות. אין הרבה תוספות על הממשק הנקי של אנדרואיד, פרט לכפתור קיצור ליישומים שונים בעמוד הנעילה.

מסך: 4 אינץ' ברזולוציה של 480 על 800 פיקסלים. איכות המסך לא גבוהה אך סבירה, פרט לבעיות צפייה באור שמש ישיר.

מצלמה: 5 מגה פיקסל. גם כאן, לא כדאי לצפות לתוצאות גבוהות במיוחד. התוצאה בינונית והיא לא כוללת פלאש.

סוללה: סוללת המכשיר מגיעה בהספק של 1,600 מילי אמפר והיא תשרוד במקרה הטוב את כל היום.

בשורה התחתונה: ה-Blade 3 בקושי מצדיק את קיומו בגלל המחיר.

Gigabyte דגם GS202 - זול ומוצלח

ג'יגהבייט הטייוואנית, ספקית לוחות האם למחשבים, משווקת סמארטפונים במותג Gsmart.

ממשק: אנדרואיד בגרסת אייס קרים סנדוויץ' (4.0.4, לא הגרסה העדכנית ביותר היום בשוק). קיים מיני תפריט לגישה מהירה לשיחות שלא נענו, מצלמה והשתקת הצלצול כבר בעמוד הנעילה.

עיצוב, מסך ומידות: מסך 4.3 אינץ' באיכות בינונית מאוד ברזולוציה 480 על 800 פיקסלים. המסגרת יחסית גדולה, כשעובי המכשיר הוא 10.9 מ"מ והמשקל 147 גרם.

חומרה: מעבד חד ליבה 1 ג'יגה הרץ וזיכרון פנימי של חצי ג'יגה. זמן התגובה לא מהיר והוא מתאמץ כאשר מנסים להריץ מספר אפליקציות בו זמנית. נפח האחסון הפנימי 4 ג'יגה ויש אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. זמן איתור הלוויינים של ה-GPS היה ארוך מהממוצע. אפשר לשלב 2 כרטיסי סים ולהחזיק 2 קווים במקביל.

מצלמה: 5 מגה פיקסל עם פלאש ומיקוד אוטומטי. תוצאות הצילום נמוכות עד בינוניות באור יום.

סוללה: 1500 מילי אמפר עם צריכת האנרגיה בעייתית.

בשורה התחתונה: ה-GS202 נותן תמורה הולמת מאוד למחיר שהוא נמכר בו.

אקסטרימר מובייל, דגם AiKi 5 - זול אך מאכזב

ממשק: אקסטרימר היא יצרנית סטרימרים יחסית מוצלחים, בזכות היכולת לפתח עבורם אפליקציות ולשנות הגדרות במערכת ההפעלה. הם מתאפיינים בממשק לא ידידותי, וכך גם הממשק של ה-Aiki 5. החברה העמיסה על הטלפון יכולות רבות (חלקן מובנות רק למתכנתים) ואפליקציות רבות שחונקות אותו. כדי שהטלפון יעבוד בצורה תקינה, יש להסיר את רובן, וחלקן לא ניתנות להסרה. מלבד זה, גם התגובה של המכשיר לא מספיק טובה.

עיצוב ומידות: החברה רצתה לשלב מסך מרשים (על הנייר) בגודל 5 אינץ', אך איכותו נמוכה והטלפון כבד מאוד - 223 גרם. עדיף היה להסתפק במסך קטן יותר, אך איכותי וחד יותר.

מצלמה: 5 מגה פיקסל ובאיכות לא מוצלחת.

סוללה: המשקל נובע גם מהסוללה החזקה (2,200 מילי אמפר), שבזכותה אפשר לעבוד עד השעות המאוחרות של הלילה.

סים כפול: קיימות 2 כניסות לכרטיסי סים, כך שבעת טיול בחו"ל, אפשר להמשיך לקבל שיחות ומסרונים מהקו הישראלי, אבל גם להשתמש בקו של מדינה זרה, לשיחות ולחיבור לאינטרנט הסלולרי.

בשורה התחתונה: לצערנו, מדובר במכשיר מאוד מאכזב, שאנחנו לא יכולים להמליץ עליו.