שוק הדיור בארה"ב ממשיך להתואשש. מדד קייס-שילר, שפורסם היום (ג') הצביע על עלייה של 0.3% במחירי הבתים בחודש פברואר לקצב שנתי של 9.3%, יותר מצפי האנליסטים שעמד על עלייה בקצב 9.1% (שנתי). בחודש ינואר המדד הצביע על עלייה של 8.1%. למעשה מדובר בעלייה השנתית החדה ביותר מאז 2006.
לפי הנתונים, מדד קייס-שילר, הבוחן את השינוי במחירי הבתים ב-20 ערים מובילות בארה"ב טיפס בשיעור של 1.2% בניכוי עונתיות, בהשוואה לינואר. מבחינה שנתית, בכל 20 הערים שנבדקו, נרשמה עליית מחירים בפברואר, כאשר פיניקס רשמה את עליית המחירים השנתית החדה ביותר - 23%, כאשר בניו-יורק נרשמה עליית המחירים הנמוכה ביותר, 1.9%.
אנליסטים מציינים כי הריביות האפסיות, העלייה בביקושים והירידה בהיצע, תרמו לעליית המחירים. עם זאת, חרף העלייה במחירים, מחירי הבתים בארה"ב עדיין נמוכים ב-29% מהשיא שנרשם ב-2006. "הנתונים בשוק הדיור הפכו להיות נקודת האור היחידה בכלכלת ארה"ב, בהתחשב בנתונים הכלכליים הפושרים שפורסמו בשבועות האחרונים", טוען הכלכלן דיויד בליצר.
האטה כלכלית בשיקגו; הפתעה באמון הצרכנים
ב-16.45 פורסם מדד מנהלי הרכש בשיקגו, שירד לשפל של 3.5 שנים והצביע על קריאה של 49 נקודות באפריל, לעומת 52.4 נקודות במארס. צפי האנליסטים בשוק עמד על קריאה של 52.5 נקודות. נזכיר, קריאה של מתחת ל-50 נקודות מעידה על התכווצות בפעילות הכלכלית, בעוד קריאה של מעל 50 נקודות מעידה על התרחבות.
ב-17:00 (שעוננו) פורסם מדד אמון הצרכנים, שקפץ ל-68.1 נקודות באפריל, לעומת קריאה קודמת של 61.9 נקודות במארס. התחזיות המוקדמות בשוק עמדו על קיראה נמוכה בהרבה - כ-61.3 נקודות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.