"המצב המיוחד של מערכת הבנקאות בעולם הסייבר יקצין, כי עולם הבנקאות הדיגיטלית ממשיך להתפתח בקצב מואץ מאוד. הלקוח יודע לגלוש מכל מקום ורוצה לקבל שירותים בנקאיים באופן שהכי נוח לו ומכל מכשיר. לכן, הבנקים מפתחים אמצעים נוספים שמסייעים להנגיש את השירותים הבנקאיים ללקוחות, וככל שנתקדם, נצטרך להגן על יותר ויותר ערוצים".
כך אמר היום (ד') משה וולף, סגן ראש חטיבת התפעול והמחשוב בבנק לאומי, בראיון למגזין בנקאות של איגוד הבנקים, במסגרת פרויקט רחב שסוקר את התמודדות הבנקים עם איומי סייבר.
"בנוסף, כפי שאנחנו לומדים מכל התקפה, גם התוקפים מפיקים לקחים ומנסים לשכלל את התקיפות שלהם. לכן, ההתקפות תהיינה יותר מסוכנות ומספר הערוצים שאפשר לחדור באמצעותם ילך ויעלה.
וולף אומר עוד כי "לקוחות הבנקים בישראל יכולים להיות רגועים. הבנקים עושים מאמצים רבים ומשקיעים רבות בהגנה על נכסי הלקוחות. חשוב שכל לקוח יידע שהכסף שלו מוגן. קיימת מודעות גבוהה יותר בקרב הציבור הישראלי לסכנות בתחום הסייבר, אבל למרות זאת, עדיין יש צורך בשיפור התנהגות הציבור. בדרך כלל, אנשים לא ישאירו בחניון את המפתחות ברכב וייצאו ממנו מבלי לנעול את הדלת. לעומת זאת, אנשים לא מעטים לא מגלים את אותה הבנה לגבי המפתחות הווירטואלים שלהם - הסיסמאות למחשב".
רחל יעקובי, מנהלת יחידת ביקורת סיכונים תפעוליים והממונה על הטכנולוגיה והסייבר בפיקוח על הבנקים, אומרת כי במהלך שנת 2012 גיבש הפיקוח מסגרת עבודה לפעילותו בתחום הסיכונים הקיברנטיים. "המערכת הבנקאית מודעת לסיכונים השונים ופועלת להפחיתם. עם זאת, מודעות הלקוחות הינה קריטית, ולפיכך הפיקוח מצפה שהבנקים יחזקו את מודעות הלקוחות וינקטו את הפעולות הנחוצות, כדי לשפר את הבנתם בנוגע לאיומי הסייבר. לדוגמה, לא לשמור ברשתות החברתיות פרטים שמשמשים לזיהוי הלקוח בפעילותו בחשבונו באמצעות האינטרנט".
משה ישי, מנכ"ל חברת קומסק, החברה הוותיקה בישראל בתחום אבטחת מידע, שבין לקוחותיה בנקים, חברות ביטוח וחברות פיננסיות אחרות בישראל ובחו"ל, אומר כי הסכנה של מחר, שאליה הבנקים חייבים להיערך, מבוססת על שיתופי פעולה אפשריים בין שני גורמים - אחד שמכיר את התהליכים העסקיים-בנקאיים, והשני בעל יכולות טכנולוגיות.
"אנחנו חיים בעידן חברתי של קהילות ידע משתפות, והסכנה היא ששני אנשים יחברו למטרה משותפת - אחד מגיע מהעולם הפיננסי, כגון עובד לשעבר בבנק או מישהו שעובד בו כיום, שמכיר היטב את כל תהליכי העבודה ויודע איך להפיק מהם רווחים, והשני יודע איך להתחבר לעולם ה-Darknet, כדי להשיג את הכלים הטכנולוגיים הדרושים לביצוע הפריצה למערכות הבנק. זה מחייב היערכות מתאימה גם בניהול הסיכונים במערכת הבנקאות", אומר ישי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.