בעוד המדדים בוול סטריט נסחרים בשיא, רבים חוששים שהמימוש קרוב מתמיד. מאחר ואפיקי ההשקעה האחרים - כגון האג"ח הממשלתיות של ארה"ב והאג"ח הקונצרני - אינם נדיבים עם המשקיעים, רבים מהם פונים לחברות היציבות המחלקות דיבידנד גדול.
החברות הגדולות הללו הן בדרך כלל חברות הצריכה הפרטית, התשתיות והתקשורת. אולם, ג'ף ריבס ממרקטווץ' מציין כי לא כל החברות הללו אינן נדיבות מספיק עם המשקיעים. כך למשל, תשואת הדיבידנד שמחלקת חברת קוקה קולה עומד על 2.6%. ריבס ממליץ על 3 חברות שתשואת הדיבידנד שלהן גבוהה בהרבה, עד כ-10.7%.
1. גרמין - תשואת דיבידנד: 5.4%. גרמין היא חברה המייצרת מכשירי GPS. אומנם רבים רואים בה כדינוזאור שכבר הפסיד בתחרות עם יצרניות הסמארטפונים כגון גוגל ואפל שמספקות תוכנות ניווט משלהן, אך ריבס מציין כי אסור לשכוח שהחברה פועלת במספר סגמנטים, כגון ייצור מכשירי ניווט למטוסים וגם מכשירי GPS קבועים במכוניות יוקרה. מעבר לכך, קופת המזומנים של החברה מלאה יחסית ועומדת על כ-1.38 מיליארד דולר, נכון לסוף הרבעון הראשון. הדיבידנד שהחברה מחלקת עומד על כ-70% מהרווח למניה והיא הכריזה לאחרונה על תוכנית לרכישה עצמית בהיקף של 300 מיליון דולר.
2. Martin Midstream Partners - (סימול: MMLP) תשואת דיבידנד: 7.5%. מלבד ייצור צינורות להובלת נפט וגז, חברת התשתיות והאנרגיה הזו עוסקת בייצור ואחזקה של טרמינלים לאיחסון הנפט וובהקמת מתקני אנרגיה נוספים. הפעילות המגוונת הזו סייעה להכנסות החברה לצמוח בכ-125% מאז 2009 ועד 2012. מאז תחילת השנה מניית החברה זינקה בכ-35%, כמעט פי 3 מאשר תשואת השוק.
3. בלקרוק קלסו - (סימול: BKCC) - תשואת דיבידנד 10.7%. חברה עסקית שבין היתר מעניקה אשראי לחברות בינוניות. לחברה יש חטיבת השקעות עם פורטפוליו מגוון ואטרקטיבי, שגרם לאחרונה למספר קרנות גידור לפתוח פוזיציה שורית על מניית החברה. התשואה מחושבת לפי חלוקת דיבידנד רבעוני של 26 סנט למניה. ריבס מציין כי המצב הכלכלי בארה"ב ימשיך להשתפר, החברה עשוייה להעלות בחזרה את שיעור הדיבידנד לרמה של 32 סנט למניה, כפי שחילקה ב-2010.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.