הדולר היציג נחלש ב-0.3%; "בנק ישראל ימשיך לפעול"

FXCM ישראל: "המתיחות הגיאו-פוליטית עם סוריה גם כן סייעה לבלום את התיסוף בערכו של השקל" ■ הדולר היציג נקבע על 3.56 שקלים והאירו נחלש בכ-0.1% ל-4.673 שקלים

הדולר נסחר היום (ג') בירידה קלה מול השקל, בדומה למסחר בשוק המט"ח העולמי. בעולם נופל הדולר האוסטרלי לאחר שהבנק המרכזי חתך את הריבית ב-0.25% לשפל היסטורי של 2.75%.

הדולר היציג נקבע בירידה של 0.3% לרמה של 3.56 שקלים והאירו נחלש בכ-0.1% ל-4.673 שקלים. אתמול התערב בנק ישראל שוב בשוק המט"ח, אם כי באופן זניח, ורכש לפי ההערכות כ-50 מיליון דולר. התערבות זו כמעט ולא השפיעה על המסחר. מבנק ישראל נמסר היום כי יתרות מטבע החוץ הסתכמו לסוף חודש אפריל 2013 בכ-77.15 מיליארד דולר, גידול בסך 179 מיליון דולר לעומת סוף החודש הקודם.

הגירעון בפעילות התקציבית של ממשלת ישראל בחודש אפריל הסתכם ב-3 מיליארד שקל. כך עולה מנתונים שפרסם משרד האוצר היום. ב-12 החודשים האחרונים הסתכם הגירעון ב-42.3 מיליארד שקל, שהם 4.5% מהתמ"ג. הגירעון בחודשים ינואר-אפריל הסתכם ב-7.7 מיליארד שקל, לעומת 4.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, קרי זינוק של 75%.

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות: "עודפי ההיצע בזירה המקומית לצד הירידה בביקושים תואמים את הציפייה בתחילת החודש הקלנדרי וגוררים את שער הדולר לעבר רמת 3.65 שקלים. לרכישות המט"ח הנקודתיות המוגבלות מצד בנק ישראל יש יותר משמעות סימבולית מאשר השפעה במסחר במט"ח. להערכתנו, צפוי מהלך משולב מצד בנק ישראל והאוצר במטרה לשמר את תנאי הסחר של הייצוא הישראלי במיוחד בתקופה של האטה בפעילות הגלובלית".

"להערכתנו בנק ישראל צפוי להמשיך ולפעול כל אימת שהשקל יתחזק, כאשר פריצת רמת 3.55 שקלים תפתח את הדרך לעבר רמה של 3.52 שקלים. במהלך התנועה הנוכחית השקל לא צפוי להתחזק אל עבר רמות שפל היסטוריות חדשות, אולם בראייה לטווח ארוך אין שינוי בהערכתנו כי השקל צפוי להמשיך, להתחזק ולנו לעבר רמות שפל חדשות", הוסיף פריימן.

"אם מטרתו של בנק ישראל בהתערבותו הקודמת היתה לשמור על הדולר-שקל מעל 3.60, הרי שכעת הרף ירד והבנק מנסה לשמור את שער החליפין מעל 3.55", נמסר מחדר העסקאות של FXCM ישראל. "המתיחות הגיאו-פוליטית עם סוריה גם כן סייעה לבלום את התיסוף בערכו של השקל. בהחלט ייתכן כי נראה כעת מגמה של התכנסות והתייצבות באזור 3.55-3.60. הדולר-שקל כבר מצוי במכירת-יתר והמשקיעים ימתינו להתבהרות התמונה הפונדמנטלית והגיאו-פוליטית לפני שנראה דחיפה נוספת מטה.

"ההתערבות המצומצמת של בנק ישראל באזור 3.56 מלמדת כי עדיין לא מדובר ב'קו אדום' המחייב התערבות מסיבית יותר. סביר להניח שהרמה הקריטית, הקו האדום התחתון המסכן בצורה חמורה מדי את הייצוא הישראלי, הינו 3.5. אלא אם כן נראה מפנה משמעותי בשוק המט"ח העולמי או במצבה הכלכלי-גיאו-פוליטי של ישראל, הגעה לרמה זו היא בלתי נמנעת. באזור זה בנק ישראל יצטרך להפשיל שרוולים ולהתערב באופן מסיבי יותר כדי להעביר מסר לשווקים ולחולל מפנה ממשי".

הדרמה האמיתית היום בשוק המט"ח התרחשה באוסטרליה, שם הוריד הבנק המרכזי את הריבית על רקע סימנים להאטה בצמיחה. בתגובה, הדולר האוסטרלי יורד בכ-0.5% מול הדולר האמריקאי ל-1.018 ד'. הין היפני מתחזק היום על רקע חששות מהרף הפסיכולוגי של 100 ין לדולר.