4 סיבות מדוע התיקון הגדול של מאי-יוני לא יתרחש השנה

הפחדים של 3 השנים האחרונות מפני "תחתית כפולה" במשק האמריקני לא קיימים השנה ■ הירידות החדות שנרשמו לאחרונה בסחורות הן לא "משחק סכום אפס" וחיוביות לכלכלה העולמית

מדדי המניות בוול סטריט ממשיכים להתקדם וכמעט בלי להרגיש נכנסנו ל"תקופה הרגישה" של השנה, החודשים מאי-אוקטובר, במהלכה עולה באופן מסורתי מפלס העצבנות בשווקים וכמעט בכל שנה נרשמות ירידות חדות במדדים, לפחות בחלק מהתקופה.

לאחרונה התפרסמו לא מעט מאמרים, מלאים בנימוקים הגיוניים כביכול, מדוע השנה זה לא יקרה. כלומר, לא צפוי תיקון משמעותי בשוקי המניות בחודשיים הקרובים.

כלכלני ג'יי.פי. מורגן מצטרפים היום ל"חגיגה" ומספקים 4 סיבות משלהם מדוע אסטרטגיית "מכור במאי" לא תעבוד השנה.

1. הירידות החדות שנרשמו לאחרונה בסחורות הן לא "משחק סכום אפס". יש להן השפעות חיוביות וישירות על הכלכלה העולמית, והן מגדילות את כוח הקנייה של הצרכנים ויתרמו לצמיחה.

2. הפחדים של 3 השנים האחרונות מפני "תחתית כפולה" במשק האמריקני לא קיימים השנה. זאת בעיקר בגלל שמחירי הבתים עולים ושיעור האבטלה נמצא במגמת ירידה. גם מגמת צמצום החובות של הצרכן האמריקני נמצאת ככל הנראה לקראת סיום.

3. האינדיקטורים הטכניים לא מתוחים מדי. כשכולם מצפים לתיקון הסיכוי שהוא יקרה יורד.

4. המצב באירופה רגוע יחסית תודות ל-ECB והתשואות על האג"חים של "מדינות הפריפריה" ממשיכות לרדת.

אתמול, אגב, המליץ, שוב, המשקיע האגדי וורן באפט להפסיק להסתכל ולנסות לנתח את ההתרחשויות בטווח הקצר ולהסתכל על התמונה הגדולה בטווח הארוך. באפט טען כי המניות יעלו "עוד הרבה מאוד" בראייה לטווח ארוך. "אתם עוד תראו שערים גבוהים הרבה יותר מאלה בחייכם", אמר באפט בראיון לרשת CNBC. לדברי באפט, יהיו עוד תיקונים בשוק, אך הוא ממליץ לא לנסות לתזמן את השוק: "אנשים מקדישים יותר מדי תשומת לב לטווח הקצר". במקביל, באפט גם המליץ להמנע מהשקעה באגרות החוב הממשלתיות, שהתשואה עליהן נמוכה מאוד (1.75% על אג"ח ל-10 שנים).