המסחר באירופה ננעל בעליות; הקאק הוסיף כ-0.9%

בסין דווח היום כי הייצוא גדל ב-14.7% באפריל, מעל תחזיות הכלכלנים שעמדו על עלייה של כ-9.5% ■ הייבוא לסין גדל ב-16.8% בחודש שעבר לעומת צפי לגידול של 13%

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ד') בעליות שערים בהמשך לראלי בשוקי המניות שהביא אתמול את המדדים באירופה לשיאים של 5 שנים, ואת S&P 500 ודאו ג'ונס לשיאים של כל הזמנים.

מצב רוח אופטימי בשווקים. בורסות אירופה ננעלו אתמול בשיא של 5 שנים בעוד מדד הניקיי היפני ממשיך לעלות גם הוא לשיאים שלא נראו מאז 2008.

העיתון הגרמני זדויטשה צייטונג מדווח היום כי מקורות המעורבים בהקמה של איחוד בנקאי אירופי שוקלים להעניק את הסמכות לטיפול בבנקים כושלים למועצה האירופאית או לקרנות החילוץ של גוש האירו, במקום להקים רשות נפרדת.

על פי דיווח בעיתון הגרמני Die Welt, הבנק המרכזי האירופאי מתכוון לרכוש "הלוואות רעות" מבנקים בדרום היבשת על מנת להקל על הלחץ על אותם בנקים הנמצאים במדינות מתקשות.

בגרמניה דווח אתמול כי ההזמנות ממפעלים רשמו עלייה מפתיעה של 2.2% בחודש מארס. כלכלנים ציפו לירידה של 0.5% בהזמנות.

יחד עם כל האופטימיות, האנליסט דיוויד רוש טוען היום בראיון לרשת CNBC כי שוק האג"ח יתרסק ברגע שהבנקים המרכזיים בעולם יפסיקו לרכוש אגרות חוב, מה שיתחיל משבר כלכלי גרוע הרבה יותר מזה של 2008. רוש, שידוע בעמדתו כי אג"ח ממשלתיות הן מקום מסוכן ביותר למשקיעים, אומר כי "זה יקרה, וזה יהיה גדול יותר מ-2008. ברגע שאתה מתמחר מחדש את החוב בעולם, האמת המכוערת תתגלה". רוש מציין כי ברגע שהבנקים המרכזיים בעולם יפסיקו את תוכניות רכישות האג"ח שלהם, אגרות החוב הממשלתיות בארה"ב, בריטניה וגרמניה יזנקו.

מגמה חיובית באסיה

המסחר בבורסות אסיה ננעל היום במגמה חיובית זאת על רקע יום נוסף של עליות בוול סטריט ופרסום נתון מאקרו חיובי בסין. במסחר בחוזים על מדדי ניו-יורק נרשמת יציבות.

המסחר בוול סטריט ננעל כאמור אתמול בעליות, על רקע מצב רוח אופטימי בשווקים הגלובליים. מדדי S&P 500 ודאו ג'ונס העפילו לשיא חדש, ובטוקיו זינק מדד הניקיי לשיא שלא נראה מאז 2008. בבורסות אירופה עלו המדדים לשיא של 5 שנים.

בסין דווח היום כי הייצוא גדל ב-14.7% באפריל, מעל תחזיות הכלכלנים שעמדו על עלייה של כ-9.5% . הייבוא לסין גדל ב-16.8% בחודש שעבר לעומת צפי לגידול של 13%.

בנק HSBC דיווח אתמול על רווח לפני מס של 8.43 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2013 לעומת 4.32 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2012. אנליסטים ציפו בממוצע לרווח של כ-8 מיליארד דולר ברבעון.

מניית טושיבה רשמה ירידה חדה על רקע דיווחים כי החברה תפספס את תחזית הרווח שלה.