שלוש שנים לאחר שמרדכי אלבוים, איש עסקים מירושלים, רכש כ-10% מחברת הנדל"ן ב. יאיר ויצא למאבק נגד השכר הגבוה של בעלי השליטה ממשפחת ביטון (מחזיקים 85% מההון), הגיעו הצדדים לפשרה.
מעתה תעמוד עלות העסקתם השנתית של בני המשפחה על 4.3 מיליון שקל לפני מענקים - פחות ממחצית השכר לו היו זכאים בעבר. בנוסף, תזכה משפחת ביטון לתשלום רטרואקטיבי של 2.5 מיליון שקל בתוספת מע"מ, עבור התקופה שבה לא קיבלה שכר בשנים 2011-2012, וזאת במקום 19 מיליון שקל שדרשה.
החל מינואר 2013 ולמשך שלוש שנים תשלם החברה לבני המשפחה שכר בעלות של 350 אלף שקל בחודש: ליאיר (היו"ר) 100 אלף שקל, יוסף (סגן יו"ר) יקבל 100 אלף שקל, יורם (מנכ"ל) יקבל 85 אלף שקל, ואילן (סמנכ"ל רכש ולוגיסטיקה) - 65 אלף שקל.
בנוסף לשכר הבסיס, יקבלו בעלי השליטה מענק בהתאם לגובה הדיבידנד שתחלק החברה: 6% מדיבידנד בגובה של עד 3 מיליון שקל ו-11% אם יהיה גבוה מכך; 16% אם הדיבידנד יהיה בגובה של יותר מ-6 מיליון שקל; ו-22% על דיבידנד של יותר מ-9 מיליון שקל, ובכל מקרה סכום המענק השנתי יוגבל ל-6 מיליון שקל. ב. יאיר הודיעה כי אימצה מדיניות חלוקה של לפחות 9 מיליון שקל בשנה, למשך חמש שנים.
משכר גבוה לדיבידנדים
תחילת המאבק ביולי 2010, כשאלבוים רכש נתח מחברת הנדל"ן הקטנה וטען כי "משפחת ביטון משכה מב. יאיר 90 מיליון שקל בשנים 2006-2009". החברה העסיקה בני משפחה רבים בעלות שכר גבוהה יחסית - רק עלות העסקתם המצרפית של יוסף ויאיר ביטון בשנת 2010 הסתכמה ב-9.1 מיליון שקל, ובסך הכול גרפו השניים בשנים 2003-2010 שכר בעלות של כ-45 מיליון שקל.
בסוף 2010 הסתיים חוזה העסקתם המופלג של הביטונים, ומאז הם לא הצליחו לאשר הסכם חדש באסיפת בעלי המניות.
בעלי השליטה טענו כי בהצבעות על אישור תנאי העסקתם יש לראות באלבוים ושותפיו, המחזיקים היום במצטבר כ-8% ממניות ב. יאיר, כבעלי מניות שהינם בעלי עניין אישי.
האחים ביטון צריכים להתמודד עם תיקון 16 לחוק החברות, הדורש כי אישור שכרם של בעלי שליטה בחברות ציבוריות יזכה לתמיכת רוב מקרב בעלי מניות המיעוט.
במהלך הסכסוך התערבה רשות ניירות ערך לטובת בעלי מניות המיעוט, והצדדים ניסו להגיע לפשרה באמצעות ביהמ"ש או מינוי בורר - נכדו של הבבא סאלי מנתיבות ועו"ד עמי פולמן.
לבסוף הסכימו בעלי השליטה לבצע שינוי מהותי בדרך קבלת התגמול בחברה - משכר גבוה לדיבידנד שהם הנהנים העיקריים ממנו.
את בעלי השליטה ייצג עו"ד יואב נרי, את בעלי מניות המיעוט ייצגו עו"ד יוסי שם-טוב ועו"ד יצחק שטינברג ואת חברת ב. יאיר ייצג עו"ד ניר מילשטיין.
ב. יאיר, הפועלת בעיקר בתחום הנדל"ן למגורים בישראל, סיימה את שנת 2012 עם הכנסות של 446 מיליון שקל ורווח נקי של 28 מיליון שקל. החברה נסחרת לפי שווי של 104 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.