שנתיים עברו מאז הכרזת רה"מ בנימין נתניהו על הרפורמות בנדל"ן, ובינתיים שווקו רק 90 דירות בשכ"ד מפוקח ומוזל לזכאים, ואף דירה מאלה עדיין לא נבנתה. כך עולה מבדיקת "גלובס". בניגוד לציפיות באוצר וברשות מקרקעי ישראל (רמ"י), המוסדיים לא השתתפו ב-7 מתוך 8 המכרזים.
במסיבת העיתונאים הדרמטית של נתניהו ביולי 2011 הוא הכריז: "נבנה אלפי יחידות דיור בשכירות מוזלת". התחייבות זו קיבלה גיבוי בהחלטת מועצת מקרקעי ישראל, שלפיה ייבנו 5,000 יחידות דיור להשכרה במסגרת דיור בר השגה.
עד כה הוציאה רמ"י 8 מכרזים לדיור להשכרה בשני מסלולים, שבהם רק חלק מהדירות מיועדות לדיור מוזל ומפוקח. מניתוח המכרזים בסדרת כתבות ב"גלובס" (2-9 בספטמבר 2012) עלה כי מבנה המכרזים ייטיב עם הקבלנים ויסייע למעט מאוד זכאים. הסיבות: מובטחת הנחה במחיר הקרקע, מספר הזכאים לשכ"ד מפוקח הוא רק מיעוט בפרויקטים (25%-40%), והקבלן רשאי למכור את כל הדירות בפרויקטים לאחר 10 או 20 שנה.
מסך המכרזים להשכרה, 4 מכרזים ל-638 יח"ד נכשלו (ראשל"צ 24 יח"ד, מודיעין 164, בית שמש 114, באר שבע 318).
רמ"י הצליחה לשווק רק 4 מכרזים להשכרה, שבהם 425 דירות: רעננה - 238 יח"ד, י-ם - 50, כ"ס - 24, ואשדוד - 113 .
מסלולי השיווק של הפרויקטים מעורבים. בחלקם יש דירות להשכרה במחירי השוק וכן דירות למכירה. מתוך הפרויקטים שרמ"י הצליחה לשווק, יש רק 90 דירות שבהן השכ"ד מוזל ומפוקח.
עלות ההנחה בקרקע שניתנה לפרויקטים ששיווקם הצליח, על בסיס השוואה למכרזי קרקע רגילים באותם אזורים, מוערכת ב-200 מיליון שקל. כלומר העלות למציאת פתרון דיור מוזל ומפוקח בשכירות לזכאים לדירה אחת, הוא כ-2.2 מיליון שקל לדירה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.