המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ב') במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים שהרחיקו מעט את המדדים המרכזיים ביבשת משיא של 5 שנים, על רקע דריכות לקראת פגישת שרי האוצר של גוש האירו.
מדד הבנצ'מרק של היבשת, Stoxx Europe 600, נסחר סביב 305 נקודות, הרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2008. המדד טיפס בשבוע החולף בכ-1.3% לאחר שהמשקיעים התעודדו מדבריו של יו"ר הבנק המרכזי האירופי מריו דרגי, שאמר כי קובעי המדיניות מוכנים לחתוך את הריבית פעם נוספת.
בהמשך היום יתכנסו שרי האוצר של גוש האירו לפגישתם השבועית, בה הם ידונו בתוכניות שונות לסיוע פיננסי לקפריסין ויוון.
המניות של Adecco ו-Vestas מטפסות ביותר מ-15 לאחר שאנליסטים בשוק שידרגו את ההמלצות עליהן. מניית Commerzbank יורדת בעקבות דיווחים כי חברת Handelsblatt תמכור מניות חדשות של הבנק.
נתוני מאקרו מעורבים בסין
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום (ב') במגמה מעורבת, כאשר מדד הניקיי היפני טיפס ביותר מ-1% לשיא של 5 שנים. זאת לאחר שמנהיגי מדינות פורום ה-G-7, התכנסו בסוף השבוע והעניקו ליפן "אור ירוק" להמשיך במדיניות המוניטרית האגרסיבית שהיא מנהלת. בעקבות כך, הין היפני המשיך לצנוח לרמה של כ-102 ין לדולר.
מדד הבנצ'מרק של היבשת, ה-MSCI Asia Pacific נסחר היום במגמה חיובית, לראשונה מזה 3 ימים, בעוד מדד ה-Topix היפני התקרב לשיא שלא נראה מאז ספטמבר 2008.
האופוריה בשוק המניות היפני נמשכת גם היום, לאחר ששרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של מדינות פורום ה-G-7, נפגשו בסוף השבוע ואותתו ליפן כי הם תומכים במדיניות המוניטרית האגרסיבית שבה היא נוקטת. בעקבות כך, הין המשיך לצנוח היום מול הדולר לרמה של כ-102 ין לדולר, שפל שלא נראה מאז אוקטובר 2008.
יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון מציין כי "אנו סבורים כי במלחמת המטבעות הגלובלית צפויים גם בנקים מרכזיים נוספים להגיב להחלשות היין הפוגעת בתחרותיות של הייצוא שלהן, אולם לפי שעה הפאסיביות של ה- G2O בנושא תומכת בהחלשות היין היפני. תוכניתו הכלכלית של ראש הממשלה היפני זכתה לכינוי "Abenomics" והיא בעייתית באלמנטים רבים שכן עלייה באינפלציה ביפן והחלשת המטבע המקומי צפויה לפגוע קשות באטרקטיביות של אגרות החוב הממשלתיות היפניות ל-10 שנים אשר נושאות תשואה נומינלית של 1% בלבד, אולם בשל שחיקת המחירים במשק היפני מדובר עדיין בריבית ריאלית חיובית".
"השווקים מתכוננים לגבות את הניסיונות של הרשויות היפניות להיחלץ מהדיפלציה ולהרחיב את הבסיס המוניטרי של המדינה", אומר טים שרודרס, מנהל השקעות בחברת פנגנה קפיטל. "סקור הייצוא היפני צפוי כמובן להרוויח מהמדיניות הזו והמיחלשות הין".
בזירת המאקרו התפרסמו היום נתונים מהותיים בסין. תחילה פורסם נתון התפוקה התעשייתית לחודש אפריל, שטיפס לרמה של 9.3% (שנתי) מעט מתחת לתחזיות בשוק שעמדו על עלייה שנתית של 9.4%. עם זאת, מדובר בהתאוששות מהנתון של חודש מארס, שהצביע על עלייה של 8.9%, שפל של 7 חודשים. המכירות הקמעונאיות בסין צמחו בשיעור של 12.8% באפריל (שנתי) ובכך עמדו בתחזיות האנליסטים.
המניות היפניות ריכזו עניין. נציין את טויוטה , יצרנית הרכב הגדולה בעולם, שטיפסה בכ-4%. Nippon Telegraph & Telephone עלתה בכ-7%, בעקבות תחזית מעודדת שפרסמה חברת התקשורת הגדולה ביפן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.