חגיגה בבורסות אירופה: המסחר בבורסות היבשת ננעל היום בעליות שערים ביום שהתאפיין במסחר במגמה מעורבת. מדד הדאקס בגרמניה עלה בתום המסחר לרמת שיא של כל הזמנים וננעל על רמה של 8,339.11 נקודות לאחר עלייה של כ-0.72%. העליות בבורסות אירופה ובוול סטריט נבעו מהתבטאות של מנהל קרנות הגידור דיוויד טפר לרשת CNBC.
כאמור המסחר באירופה התאפיין היום ברובו במגמה מעורבת לאחר האכזבה המסויימת מנתוני המאקרו שהתפרסמו היום (על כך בהמשך), אך אז הגיע טפר והוביל לשינוי המגמה. טפר אמר בריאיון לרשת CNBC כי הוא "שורי מאוד" על שוק המניות. האמירה הזאת של טפר הספיקה עבור השווקים שהתחילו בשינוי המגמה. בוול סטריט מדד ה-S&P 500 נסחר בשעות אלה סביב רמות שיא חדשות.
בגרמניה התפרסם היום מדד אמון העסקים לחודש מאי של מכון ZEW הגרמני. המדד בחודש מאי עלה לרמה של 36.4 נקודות לעומת 36.3 נקודות בחודש אפריל, אך הוא פספס את תחזיות האנליסטים שציפו לעלייה לרמה של 38.3 נקודות.
גם נתוני התפוקה התעשייתית בגוש האירו של חודש מארס פורסמו והם הצביעו על עלייה של 1% בהיקף התפוקה וזאת לעומת עלייה של 0.4% בחודש פברואר. הצפי של האנליסטים היה שהתפוקה התעשייתית בגוש האירו תצמח ב-0.4% בלבד.
"הסוחרים מביעים את אכזבתם ממדד אמון העסקים של מכון ZEW, כי הם קיוו שהמדד ימשיך את שטף נתוני המאקרו הטובים שפורסמו בגרמניה מאז תחילת החודש. המדד הינו תירוץ מושלם עבור הסוחרים לרשום רווחים בבורסות שנמצאים בשיאים חדשים", אומר איסחק סדיקי, אסטרטג שווקים בחברת ETX Capital.
שר האוצר של צרפת פייר מוסקוביץ' דחה אתמול בריאיון לרשת CNBC את הקריאה להנהגת תוכנית צנע במדינתו. במהלך הריאיון הביע מוסקוביץ' את הדאגה שלו ממצב הכלכלה הצרפתית ואומר שהוא לוקח את העניינים בצורה רצינית אך טען שהפיתרון למצב הינו תוכניות לעידוד הצמיחה במקום תוכניות צנע.
המסחר בוול סטריט ננעל כאמור אתמול (ב') במגמה מעורבת, כאשר הדאו ירד קלות בעוד S&P 500 והנאסד"ק ננעלו ביציבות יחסית. זאת, לאחר שאת השבוע הקודם סיימו המדדים בשיאים חדשים. גם המסחר בבורסות אירופה נסגר במגמה מעורבת.
אתמול דווח כי המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו בחודש אפריל מעל לתחזיות בוול סטריט, בשיעור עונתי של 0.1%, במה שמסתמן כנתון מרגיע בקשר לחשש מירידה בהוצאות הצרכנים.
נטייה לירידות באסיה
המסחר באסיה ננעל הבוקר בירידות שערים וזאת על רקע החששות כי הבנק המרכזי לא מתכוון להשיק תוכנית לעידוד הצמיחה במדינה. בנוסף על כך, דיווחים בתקשורת המקומית טוענים כי הממשלה עומדת להוריד את תחזית הצמיחה של המדינה לשנה הנוכחית מ-7.5% ל-7%.
"כפי הנראה הראלי צפוי להימשך, על רקע שיפור צפוי ומתמשך בתוצאות של החברות. גם הבנקים המרכזיים ימשיכו בהקלות הכמותיות שלהם וזה יתמוך בשווקים", אמרה לבלומברג דפני רוט, מנהלת השקעות בסינגפור.
בזירת המאקרו התפרסמו אתמול נתונים מהותיים בסין. תחילה פורסם נתון התפוקה התעשייתית לחודש אפריל, שטיפס לרמה של 9.3% (שנתי) מעט מתחת לתחזיות בשוק שעמדו על עלייה שנתית של 9.4%. עם זאת, מדובר בהתאוששות מהנתון של חודש מארס, שהצביע על עלייה של 8.9%, שפל של 7 חודשים. המכירות הקמעונאיות בסין צמחו בשיעור של 12.8% באפריל (שנתי) ובכך עמדו בתחזיות האנליסטים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.