המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ד') בעליות שערים על רקע ציפיות להמשך המדיניות המוניטרית המרחיבה באירופה ובארה"ב, וזאת בעקבות שורה של נתוני מאקרו מאכזבים. באירופה פורסמו נתוני צמיחה שליליים ובארה"ב נתונים שהעידו על האטה בפעילות הייצור. עדיין, הבורסה בגרמניה ומדדי מניות ובארה"ב בשיאים, אך האירו ממשיך לרדת ונסחר בשפל של 6 שבועות מול הדולר - 1.286 דולרים לאירו.
מדד Stoxx 600 עלה היום ב-0.8% והשלים זינוק של 10% מתחילת השנה. זו פתיחת השנה הטובה ביותר בבורסות אירופה מאז 1998.
"ההקלות הכמותיות בכל העולם מתדלקות את השווקים", אמר לסוכנות בלומברג אנדרה וויליאם, מנהל השקעות ב-Royal London Asset Management. "באופן כללי, מכפילי הרווח עדיין נראים סבירים ועונת הדוחות הכספיים גם כן בסדר".
החדשות המרכזיות של היום באירופה הן פרסום נתוני הצמיחה במספר מדינות ברחבי אירופה לרבעון הראשון של 2013. צרפת נכנסה היום באופן רשמי למיתון לאחר שהציגה רבעון שני ברציפות צמיחה שלילית. גם גרמניה פרסמה את נתוני הצמיחה שלה, שאיכזבו את האנליסטים. בהמשך היום פורסם גם נתון הצמיחה של גוש האירו.
על פי הנתונים שפרסמה היום סוכנות הסטטיסטיקה הרשמית של צרפת, נרשמה צמיחה שלילית של 0.4% בתמ"ג ברבעון הראשון של 2013 לעומת הרבעון המקביל בשנת 2012. גם לעומת הרבעון הרביעי של 2012 נרשמה צמיחה שלילית של 0.2%.
גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר באירופה, אמנם לא נכנסה למיתון אך הציגה צמיחה של 0.1% ברבעון הראשון של השנה, כשהצפי היה ל-0.3%. גם נתוני הצמיחה של הרבעון הרביעי של 2012 עודכנו כלפי מטה ל-(0.7%-) מ-(0.6%-).
היום התפרסמו גם נתוני הצמיחה של גוש האירו לרבעון הראשון של השנה. בגוש האירו נרשמה צמיחה שלילית של 0.2% לעומת הרבעון הרביעי של 2012, כשהצפי היה לצמיחה שלילית של 0.1%. בחישוב שנתי נרשמה צמיחה שלילית של 1% לעומת הרבעון הראשון של 2012.
בנושא אחר, סוכנות דירוג האשראי פיץ' הודיעה אתמול על העלאת דירוג האשראי של יוון ברמה אחת מ-CCC ל-(-B), עם תחזית יציבה. בסוכנות ציינו לטובה את המאמצים של המדינה לאיזון התקציב שלה וההשתלטות על הגירעון שלה. בעקבות כך נרשם זינוק באגרות החוב הממשלתיות של יוון ותשואת האג"ח ל-10 שנים נפלה ביותר מ-1% ל-8.15%. רק לפני שבועיים עמדה התשואה של יותר מ-10%.
מבין המניות הבולטות היום באירופה, מניית Commerzbank זינקה בכ-12% ביום הראשון לאחר ההנפקה שביצע הבנק. בהנפקה הציע הבנק הגרמני לבעלי המניות שלו 20 מניות עבור כל 21 מניות שהם מחזיקים תמורת 4.5 אירו למניה - וגייס 2.5 מיליארד אירו. אנליסט בבנק אוף אמריקה המליץ לקנות את המניה.
אסיה ננעלה בעליות
המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר בעליות שערים וזאת לאחר הנטייה לירידות שנרשמה אתמול במסחר. בכך מצטרפת היום אסיה לראלי שנרשם אתמול בוול סטריט ובאירופה שניצת בעקבות דבריו של מנהל קרנות הגידור דייוויד טפר.
מדד הניקיי ביפן רושם עלייה של יותר מ-2% במהלך המסחר הבוקר בעקבות המשך היחלשותו של הין היפני מול הדולר שנסחר כעת בשער של כ-102 ין לדולר. הניקיי נסחר בשעות אלה ברמות הגבוהות ביותר מאז חודש ינואר 2008.
"האמירה בשוק ההון לפיה מוכרים הכל במאי ועוזבים אינה מטעה ויותר נכון להגיד שהיא לא מכוונת. בחודש מאי עלה מדד ה-S&P 500 בוול סטריט ביותר מ-3.3% ואילו מדד היורו סטוקס באירופה עלה ביותר מ-3% והניקיי ביפן עלה ביותר מ-6.5% - כך שמי שמכר בחודש מאי בטוח מרגיש את הכאב", כותב ווישו ורת'ן מבנק Mizuho.
מניית חברת סוני העולמית זינקה במהלך המסחר בכ-12% לאחר שהמשקיע הנודע דן לוב קרא לענקית היפנית להפוך את חטיבת הבידור שלה לחברה נפרדת. גם יצרנית הרכב איסוזו עלתה בכ-20% בעקבות הדיווח ביפן כי הגדילה את התקציב שלה לשנה הפיסקאלית הנוכחית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.