הדולר והאירו מאבדים גובה מול השקל, במהלך יום המסחר (ו') בשוק המט"ח. הדולר היציג נחלש בכ-0.1% לרמה של 3.644 שקלים והאירו נחלש בכ-0.2% לרמה של 4.687 שקלים. בעולם נסחר האירו סביב 1.286 דולרים לאירו.
כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי "תנועות ההון נכנסות והשפעת תחילת הפקת הגז בישראל צפויות להביא ללחצים לתיסוף שערו של השקל. מאידך, התערבות בנק ישראל במסחר במט"ח לאור השקת תכנית הרכישות החדשה מצביעה על מחויבותו למניעת התחזקות משמעותית נוספת בשערו. לאור זאת, אנו מעריכים כי השקל ימשיך להיסחר סביב רמתו הנוכחית".
בזירת המאקרו בארה"ב, התפרסמו אתמול מספר נתונים מהותיים. ב-15:30 פורסמו תביעות האבטלה השבועיות שעלו ב-32 אלף תביעות ל-360 אלף בשבוע שהסתיים ב-11 למאי. הצפי בשוק עמד על עלייה מתונה יותר לרמה של כ-330 אלף תביעות.
באותה השעה פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל, שירד ב-0.4% לעומת התחזיות בשוק שצפו ירידה מתונה יותר של 0.3% לאחר ירידה של 0.2% בחודש מארס. במקביל התפרסמו גם אישורי והתחלות הבנייה לחודש אפריל. אישורי הבנייה אומנם עלו לקצב שנתי של 1.02 מיליון יח"ד, כאשר הצפי בשוק עמד על עלייה לרמה של 940 אלף, אך התחלות הבנייה ירדו לקצב שנתי של 850 אלף, לעומת צפי לירידה לקצב של 980 אלף.
רצף הנתונים הכלכליים הפושרים המשיך גם ב-17:00 (שעון ישראל) אז התפרסם מדד הייצור של פילדלפיה, שרשם קריאה שלילית של 5.2 נקודות, הרבה מתחת לצפי בשוק שעמד על קריאה חיובית של 2 נקודות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.