"במיוחד בימים אלה חשוב מאוד לזכור כי יצוא הגז לבדו עתיד להכניס לקופת המדינה ולמשק הישראלי סכום של כ-100 מיליארד דולר במהלך 20 השנים הבאות". כך אמר הבוקר (א') בעל השליטה בחברת דלק יצחק תשובה בכנס לקוחות עסקיים של בנק מזרחי-טפחות.
לדבריו, שמירת הרזרבות הנדרשות למשק הישראלי מחד גיסא והקצאת הגז ליצוא מאידך גיסא, כפי שנקבעו במסקנות ועדת צמח, נושאות עמן בשורה חשובה למשק הישראלי ולכל אזרח במדינת ישראל, בכל התחומים: בכלכלה, בביטחון, בחינוך, בתשתיות, בבריאות ובדיור. "על המדינה לעודד את העוסקים בחיפושי הגז בישראל, ולדאוג לכך שלענף ייכנסו חברות נוספות, מקומיות ובינלאומיות. ככול שירבו השחקנים כך ירבו הקידוחים, ומדינת ישראל תחזק את מעמדה כשחקן משמעותי בתחום. חשוב לזכור, כי הכנסות המס מענף הגז, ממיסים ותמלוגים, נקבעו על כ-60%, מה שאומר שהציבור הישראלי וקופת במדינה הם המרוויחים העיקריים מההצלחות בתחום הזה.
הגז יהווה מנוף לפיתוח קשרים בילטראליים בין ישראל למדינות רבות באזור ולפיתוחם של פרויקטים כלכליים משותפים בין ישראל ושכנותיה, עובדה שתחזק משמעותית את כוחה הגיאופוליטי של ישראל", ציין תשובה.
מנכ"ל הבנק אלי יונס התייחס בדבריו לסוגיית יצוא הגז ואמר שחשוב לזכור שעד תחילת שנות ה-90 נשלט הענף על ידי הממשלה ואז נחשבנו למומחים גדולים ל"סימני נפט וגז". אלא שההצלחות האמיתיות הגיעו רק לאחר שהמדינה משכה ידיה מעיסוק בנושא והפקידה את רישיונות החיפוש בידי משקיעים ויזמים פרטיים, מהארץ ומחו"ל. לא כולם הצליחו. היו כאלה שניסו, העלו חרס והפסידו את כספם. לצידם היו כאלה שהתעקשו, האמינו ובסופו של דבר הגיעו ל"דבר האמיתי" - מאגרים עם כמויות גז אדירות ופוטנציאל הכנסות עצום למשק הישראלי.
"חשוב מאוד להבטיח שהשיח הציבורי בנושא יצוא עודפי הגז יתנהל באופן רציונלי ויהיה מעוגן בנתוני אמת אובייקטיביים", אמר יונס.
יו"ר דלק קידוחים ומנכ"ל אבנר גדעון תדמור אמר בכנס כי הכסף מיצוא הגז יגיע גם לכיס של ריקי כהן מחדרה וייתן את האופק המתבקש במיוחד בשעה זו למשק הישראלי ולמדינה כולה. "דווקא עכשיו קיימת בפנינו הזדמנות היסטורית לחולל שינוי במשק הישראלי ולהשתמש בתגליות הגז כמנוע צמיחה למשק ולחברה הישראלית, באופן שישפיע על אורח החיים של כל אזרח ואזרח. אסור לעצור את המומנטום הזה", קרא תדמור.
מטה המאבק לשמירה על הגז הישראלי מסר בתגובה "יצחק תשובה וגדעון תדמור מטעים את הציבור בכל הנוגע לייצוא הגז, ולא בפעם הראשונה. לא זו בלבד שהמדינה לא תרוויח מייצוא הגז אלא שהדבר יסב בשנים הבאות למשק הישראלי נזק ישיר של 600 מיליארד דולר. אם יאושר הייצוא כפי שדורש תשובה, כל אחד מאזרחי ישראל יאלצו לשלם מכיסו אלפי שקלים בשנה לרכישת דלקים חלופיים - בעוד שהגז הישראלי ישמש את אזרחיהן של מדינות זרות. למעשה, עד הסוף העשור הנוכחי קופת המדינה כמעט ולא תראה הכנסות מהגז הטבעי, בעוד שכיסיו של מר תשובה וידידיו בעלי הבנקים ממשיכים לתפוח. הגיעה העת להפסיק את הפארסה ולהביא את סוגיית הייצוא לדיון שקוף ולהכרעת הכנסת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.