מדדי המניות המובילים בוול סטריט סיימו את המסחר בסוף השבוע האחרון, כשהם שוברים שיאים נוספים. על רקע הקיפאון שנמשך תקופה ארוכה בשוק המניות המקומי, רבים מהמשקיעים מעוניינים להצטרף למגמה החיובית שאוחזת בשוק המניות האמריקני, אולם חוששים כי פספסו את העיתוי הנכון לעלות על הרכבת.
רוני יונסיאן ואוהד חיים ממחלקת ניירות ערך זרים בלאומי שוקי הון מספקים ל"גלובס" את רשימת המניות המומלצות להשקעה של הבנק בארה"ב. להערכתם, במניות אלו, גם לאחר הראלי שנרשם שם בחודשים האחרונים, יש עדיין אפסייד.
שינוי המודל העסקי של GNC עובד
חברת GNC Holdings (סימול: GNC) היא השחקנית המובילה בעולם בתחום התוספים התזונתיים, מוצרי בריאות ו-ויטמינים. החברה אחראית על כל שרשרת הערך - ממחקר ופיתוח של מוצרים חדשים, דרך תהליך הייצור והאריזה וכלה בשיווק המוצרים.
GNC פועלת בתחום הנמצא בצמיחה מתמשכת. הרצון לשפר את איכות החיים על ידי רכישת ויטמינים ותוספים, מאפיין את האמריקנים, והמגמה הזאת, להערכת לאומי שוקי הון, היא ארוכת טווח ולא אופנה חולפת.
החברה מבצעת כיום שינוי של המודל העסקי שלפיו היא עובדת, והדבר מתברר כהצלחה. בחנויות שבהן התוכנית פועלת, המכירות והרווחים עולים, עם פגיעה שולית ברווחיות. להערכת לאומי שוקי הון, החברה תתייצב על צמיחת חנויות זהות גבוהה של 6%-7%, וצמיחה כוללת בשורת ההכנסות בשיעור של 20%.
GNC נסחרת במכפיל של 16.2 לרווחי 2013 - נמוך מאוד לחברה המובילה בתחומה עם קצבי צמיחה דו-ספרתיים.
פקיעת פטנטים תיטיב עם CVS
חברת CVS Caremark Corporation (סימול: CVS) מפעילה רשת בתי מרקחת וחנויות נוחות בארה"ב. אלו מציעים תרופות ומגוון רחב של מוצרים, לרבות תרופות ללא מרשם, מוצרי קוסמטיקה ואיפור, שירותי פיתוח תמונות ועוד.
השנים הקרובות ימשיכו להתאפיין בריבוי של פקיעות פטנטים של תרופות. התופעה הזו צפויה להיטיב עם CVS, הנהנית משולי רווח גבוהים יותר על התרופות הגנריות מאשר על התרופות האתיות.
תהליך ארוך טווח נוסף, הצפוי לתרום לחברה, הוא הזדקנות האוכלוסייה בארה"ב. דור הבייבי בומרס שנולד לאחר מלה"ע השנייה, מגיע לתחילת הגיל השלישי - תקופה המאופיינת בעלייה בצריכת תרופות.
בחמש שנים האחרונות צמחו מכירות החברה ב-8.15% ממוצע בשנה, ואילו המכירות בחנויות קיימות רשמו עלייה ממוצעת של 3.88%.
CVS נסחרת במכפיל 14 לרווחי 2013 - בדומה למכפיל ההיסטורי של החברה.
EMC: כמו חברות צמיחה צעירות
EMC Corporation (סימול: EMC) היא חברת אחסון הנתונים המובילה בעולם. מוצריה ושירותיה מיועדים לסייע למחלקות IT לאחסן, לנהל, לארגן ולנתח מידע.
לאורך זמן המובילות של EMC והתחומים המתפתחים (וירטואליזציה, ענן) שבהם היא פועלת, אפשרו לה לייצר צמיחה שלא הייתה מביישת חברות צמיחה צעירות. בחמש השנים האחרונות צמחו המכירות בממוצע ב-12.5%, והרווח הנקי צמח בתקופה ב-22%.
תנאי המקרו המאתגרים הובילו חברות וממשלות לקצץ בתקציב ה-IT - מה שגרם לתוצאות של EMC לאכזב את המשקיעים בשנה האחרונה.
התמחור הנוכחי של החברה (12.3 לרווחי 2013) מגלם בתוכו קיפאון ברווחים והכנסות, בעוד בחמש השנים האחרונות מניית EMC נסחרה במכפיל ממוצע של 23. עם זאת, כשהגאות תחזור לשוק יקרה מהלך כפול - של האצה בצמיחת רווחים והתרחבות המכפיל.
כעת היא נסחרת כאמור במכפיל צפוי לרווחי 2013 של 12 בלבד, קרוב לשפל של 2008.
המגוון אצל Priceline מגביר הדומיננטיות
חברת Priceline.com (סימול: PCLN) פועלת בתחום התיירות, ומספקת שירותי נופש, דרך אתרי אינטרנט המאפשרים לגולש לקבוע בעצמו את המחיר לחבילת הנופש.
פרייסליין נהנית ממגמה ארוכת טווח של מעבר מסוכנויות "מסורתיות" לסוכנויות מקוונות. מתחילת 2005 החלה פרייסליין לספק בעיקר שירותי תיירות ונופש באמצעות האינטרנט. מאז החברה נהנתה מצמיחה ממוצעת בהכנסות של 30%. והרווח התפעולי צמח בממוצע בקצב שנתי של 70%.
הצמיחה המרשימה של החברה בשנים אלו הייתה בעיקר בצפון אמריקה ובאירופה. בשנתיים האחרונות החלה החברה להרחיב את פעילותה בשווקים המתפתחים ובסין בפרט. המגוון הרחב של בתי המלון המוצעים דרך אתרי החברה מגביר את הדומיננטיות שלה, וזה תהליך המזין את עצמו ושומר על מיקומה של פרייסליין בחזית.
פרייסליין נסחרת במכפיל 19 לרווחי 2013 - נמוך מאוד לחברה עם קצבי צמיחה גבוהים, ולעומת מכפיל ממוצע של החברה 29.
"העוגה" הניצבת בפני Visa מתרחבת
Visa (סימול: V) היא חברת הסליקה של כרטיסי אשראי הגדולה בעולם. להבדיל מהתפיסה המקובלת, ויזה אינה ספקית אשראי, והיא למעשה חברת טכנולוגיה.
ויזה צפויה ליהנות ממגמה ארוכת טווח של מעבר מתשלום במזומן לתשלום בכרטיסי אשראי. שלושה תהליכים שלובים תומכים בטענה זו: תהליך עיור, גידול במעמד הביניים והרצון להילחם בהון השחור. התרחבות "העוגה" הניצבת בפני ויזה, היא פרמטר חיובי אחד.
יתרון אחר של ויזה הוא המינוף התפעולי הגבוה שבו היא פועלת - כל שקל של הכנסה גורר אחריו הוצאות שוליות הולכות ופוחתות. ברבעון הראשון השנה ויזה הייתה בין הבודדות שהעלתה תחזיות רווח ל 2013. האיומים הרגולטוריים בארה"ב כבר מאחור, אבל המעמד הדואופוליסטי של ויזה (יחד עם מאסטרקארד) בעינו.
ויזה נסחרת במכפיל של 23.91 לרווחי 2013 - בדומה למכפיל החציוני של חמש שנים האחרונות.
המומלצות של לאומי
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.