השוער דניאל ליפשיץ דרוך. החלוץ מולו מתחיל לרוץ. הסופר האוסטרי פטר הנדקה כבר קרא הרי לספר המפורסם שלו "חרדתו של השוער בבעיטת 11 המטרים". החלוץ בחולצה האדומה בועט, אבל ליפשיץ מזנק כמו פנתר, בדיוק לפינה השמאלית הנכונה, והודף את הכדור. אני מביט בו ובולע את הרוק. שום דבר בעולם לא יכול לגרום למי שבילה את רוב ילדותו ונעוריו בין קורות השער, להזדהות גדולה יותר.
לא באמת הלכתי לראות את ליפשיץ משחק. יותר משלושים שנים עברו מאז הפסקתי לשחק או ללכת למשחקי כדורגל. נגמלתי סופית. אפילו את מסי וברצלונה אני כמעט תמיד שוכח לראות. יש גבול למה שאני מוכן לעשות. אפילו בשביל יין.
מבולבלים? גם אני הייתי. דניאל ליפשיץ הוא שוער. דניאל ליפשיץ הוא יבואן יינות איכות מבורגון. אותו דניאל ליפשיץ. את ביצועיו כשוער בקבוצת הפועל אשקלון ראיתי ביוטיוב. את ביצועיו כיבואן יין הדגים לי בשתי פגישות ארוכות. ברור שליפשיץ הוא השוער הכי טוב מבין יבואני היין. אבל אחרי כמה שעות יחד התרשמתי שהוא גם אחד מיבואני היין הכי מוצלחים שפגשתי. ולא רק בין השוערים. וכל זה בגיל 24 בלבד. בקושי גיל טוב לשוער, התפקיד הדורש את הבגרות הרבה ביותר על המגרש, שלא לדבר על יבואן יינות. ועוד מבורגון.
ליפשיץ הוא יבואן יין חדש מבורגון. גם לפני הפגישה איתו הרמתי גבה. עם כל הכבוד, השמחה והחיבה לבורגון, אזור היין שאני הכי אוהב ומכה של חובבי היין, מי צריך עוד יבואן של היינות המצוינים האלה, שהם גם מהיינות היקרים בעולם? הרי בישראל יש כבר חברת יבוא אחת שמתמחה בבורגון (הזוג הבלתי נלאה תומר גל ודסי עזר), ועוד כמה יבואנים שמביאים לצד יינות אחרים גם ממיטב התוצרת של בורגון, אז בשביל מה עוד אחד?
ואז פגשתי את ליפשיץ. אל חדר הטעימות בבר ובחנות היין הנהדר בין 281 (Bin 281) נכנס ילד גבוה. אין לי דרך אחרת לתאר אותו. הוא היה חמוש בעשרה יינות אדומים. אחרי עשרים דקות שיחה הבנתי שאני צריך לזרוק לפח את כל הקלישאות והדעות הקדומות שהבאתי על כדורגלן שהפך ליבואן. כל ניסיון לחלץ מהבחור התמיר והאלגנטי שלפניי רמז לדיסוננס בין שני עיסוקיו הניב הסבר מנומק שהוכיח לי שוב שהחיים הרבה יותר מורכבים מאוסף הקלישאות שאנחנו מנסים להלביש עליהם.
לפני ארבע שנים ראה ליפשיץ מודעה באתר שחקני הכדורגל של ישראל באינטרנט, המציעה קורס טעימות יין במבצע. ליפשיץ לקח את חברתו לקורס, והשאר היסטוריה. בתוך חודשים ספורים הפך לחובב יין מושבע, בתוך שנה הפך לחובב מושבע עוד יותר של יינות בורגון, ובתוך שלוש שנים הקים את חברת יבוא היינות שלו Bourgogne Crown. הוא הפך לחובב יין שמוכן, ויודע איך, להתפייט שעות על כל שלוק שהוא לוגם, ולגבות את המבט המצועף בעיניו בידע אין-סופי על כל חלקה ותת-חלקה שממנה הוא מגיע.
הפורטפוליו שלו, באדומים כמו גם בלבנים, אלה שחשבתי שאני פחות מחבב, הוא לטעמי קטלוג היין המיובא המרגש ביותר שפגשתי מימיי בישראל. נבחרת כוכבים מרהיבה, שבה כל יין אדום הוא ליאו מסי וכל לבן הוא גורדון בנקס (שוער העבר האנגלי האגדי ואליל נעוריי). יינות שהם אפילו יותר עדינים ומתוחכמים מיינות בורגון אחרים, שהם גם ככה סמל התחכום, העדינות והמורכבות. כי יש יין, ויש בורגון. וזה לא אותו דבר. ועכשיו מתברר גם שיש בורגון ויש בורגון של ליפשיץ.
טיפה
פסטיבל יין בתל אביב
במסגרת חגיגת יינות, קולינריה ומוזיקה במוזיאון ארץ ישראל יוצעו לקהל טעימות של 160 סוגי יין מארבעים יקבים מהארץ ומהעולם, בהם אמפורה, דלתון, ספרה, קדש ברנע, לוריא, ברקן, אבידן, שילה, הר ברכה, תניא ועוד. כרטיס הכניסה מאפשר טעימת יינות של כל היקבים ללא הגבלה. במתחם הפסטיבל יוצבו גם דוכני אוכל גורמה, שוקולד, גבינות ושמן זית. 30-28 במאי, 23:00-19:00, 99 שקלים. כרטיסים:
www.tlvwinefestival.com
טעימה
בורגון בנוסח ליפשיץ
Domaine Buisson-Charles- Meursault Vieilles Vignes 2010. אחד היינות הלבנים המפורסמים בעולם, הלוא הוא יין המרסו מהכפר בעל אותו שם, 100% ענבי שרדונה. המרסו של דומיין בואיסון-שארל עשוי מגפנים בוגרות בנות למעלה ממאה שנים, משהו שקשה למצוא לא רק בבורגון אלא בצרפת כולה. זהו יין נפלא עם סירחונות קלים ומלבבים, שומניות קלה בטעם אך מבלי להעיק. טעמי וניחוחות קרמל וחמאה עדינים בלבד. עוד אחד מהלבנים של ליפשיץ שיעבירו על דתם אפילו מסתייגים ותיקים משרדונה, כמוני למשל. 300 שקלים
Domaine Amiot-Servelle - Chambolle Musigny 1er Cru Les Charmes 2010. אם זן הקברנה סוביניון נחשב אצל רבים כמלך הענבים האדומים, ויינות בורדו המהוללים כמלכי היינות, הרי שהפינו נואר מתואר פעמים רבות כמלכת הענבים, ויינות בורגון המיוצרים ממנו - כמלכת היינות. אחרי שאמרנו את זה, לא נותר לי אלא לציין שהשמבול-מוזיני הזה הוא היין הכי נשי ששתיתי בימי חיי, אם מותר עדיין בעידן הפוליטיקלי קורקט המאוס שבו אנחנו חיים, ליחס עדינות ורוך לנשים. יין מבושם, מסחרר כמעט בניחוחות המורכבים אך המאופקים שלו. כמו ששמו מרמז, זהו אכן יין רב קסם, ולטעמי הפרטי הוא גם אחד היינות המרגשים ביותר שיצא לי לטעום מימיי. ממש כך. 500 שקלים
Domaine Alain Burguet - Gevrey Chambertin Mes Favorites 2007. לא יודע אם זה אכן הפייבוריט של בעלי הדומיין המצוין הזה, אבל הוא ללא ספק אחד המועדפים עליי, ולא שקל לבחור. הג'בריי שאמברטיין הזה הוא יין אלגנטי במיוחד. ניחוחות הסירחון המפורסמים של יינות בורגון הבוגרים - אולי הריח הכי מרתק, ולטעמי גם הכי נחשק ביין (אני אוהב סירחון קל ביין, מה לעשות) - הם בדיוק במידה הנכונה והנעימה, והסך-הכול הכללי הוא של יין בורגון קלאסי. 365 שקלים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.