המסחר במט"ח התנהל היום (ו') במגמה מעורבת של השקל מול המטבעות המרכזיים. הדולר נחלש מול המטבע המקומי בכ-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.696 שקלים, בעוד האירו היציג התחזק בכ-0.65% ל-4.798 שקלים. בעולם הדולר נסחר מול האירו סביב 1.29 דולרים לאירו ואילו הין מתחזק מול הדולר ונסחר סביב 101 ין לדולר.
המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות שערים, לאחר מסחר תנודתי מאוד בבורסות אסיה. החשש כי הבנק המרכזי של ארה"ב יאט או יפסיק את רכישות האג"ח שהוא מבצע במסגרת התוכניות להקלה כמותית, הצית אתמול מפולת באסיה שהובילה את מדד הניקיי לירידות של 7.3%. אולם, המסחר בוול סטריט ננעל בירידות קלות והחוזים בוול סטריט מאותתים על עליות.
בזירה המקומית, בנק ישראל עשוי להוריד את הריבית המרכזית במשק בעוד 0.25% ביום ב' הקרוב, כך מעריכים כלכלני בנק סיטי. בבנק התייחסו כמובן להורדת הריבית המפתיעה של פישר את הריבית ל-1.5% בשבוע שעבר, וכן לפרוטוקולי הפגישה בה התקבלה ההחלטה האמורה, אשר פורסמו אתמול.
גם כלכלני בנק לאומי מעריכים כי בנק ישראל עשוי להמשיך ולהוריד את הריבית, בפרט אם יתחדש התיסוף בשער החליפין של השקל, זאת על רקע היקף ההתערבות הנוכחי בשוק המט"ח, שהוא מצומצם יחסית לעבר. כמו כן, המשך חולשה של נתוני הצמיחה המקומית עשויה לתמוך בהחלטה זו.
"לראייתנו הכלים המוניטאריים מוגבלים ביכולתם לטפל בהשפעה של הזרמת הגז על שער החליפין לאורך זמן וככל שהכוחות לתיסוף יתגברו, קובעי המדיניות הכלכלית יידרשו לפתרונות המתאימים יותר לבעיה בסיסית וארוכת טווח של התחזקות השקל ופגיעה בתחרותיות היצוא".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.