התיקון מטה בשווקי המניות יצא לדרכו, כחודשיים אחרי ששווקי המטבעות והסחורות החלו לאותת על גל ירידות בשווקים על רקע מפולת שערים של ממש במטבעות כגון הדולר האוסטרלי והין היפני אל מול הדולר, ובסחורות כגון הזהב, הכסף והנפט במסחר אל מול המטבע הירוק. שבוע המסחר החולף הסתיים בסימן של ירידות שערים בכל המדדים המובילים בעולם ובראשם הניקיי היפני אשר צלל כבר כ-11.5% מאז יום חמישי האחרון.
רואי קוזין, מנהל השקעות ראשי ב-Utrade, מסביר כי "מטבע הדברים, המדדים האסיאתיים הרגישים יותר לתנודות הכלכליות בסין, רשמו ירידות חדות יותר מהמדדים האירופאיים וממדדי וול סטריט. יחד עם זאת, יתכן כי זוהי רק הסנונית הראשונה אשר באה לבשר על גל ירידות עמוק ומשמעותי יותר בשווקים הפיננסיים".
קוזין מציין כי "בנוסף לדברים האמורים, עננה חדשה מרחפת מעל השווקים על רקע דיבורים ב'פד' לגבי סיום תכנית התמריצים (QE3) ללא כל עדות או ראיה לגבי שיפור משמעותי בשוק העבודה האמריקני, מה שהיה כמובן הבסיס לכל תכניות התמריצים מלכתכילה והתנאי המרכזי ליציאה מהן. להערכתי, השילוב עם ההאטה בסין עשוי לגרור גם את המדדים האירופאיים והאמריקאיים לתיקון עמוק של עד 20%".
ברמה הפונדמנטלית, מסביר קוזין כי "צמיחה גלובאלית נמוכה המובילה לעלייה בלחצים הדיפלאציוניים תומכת בהתחזקות של הדולר האמריקני במיוחד אל מול מטבעות ה'מוטות סחורה' - כדוגמת הדולר האוסטרלי, קנדי והניו-זילנדי. לרוב, התחזקות של הדולר האמריקני מתקשרת באופן כמעט אינטואיטיבי להיחלשות של האירו, הנחשב לאנטי-דולר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.