אירופה ננעלה בעליות; גרמניה חתכה את תחזיות הצמיחה

מדד Stoxx 600 עלה ב-1.3% היום אך סגר את בשבוע בירידה של 1.8% ■ הייצוא הגרמני זינק בחודש אפריל אך הבנק המרכזי הגרמני חתך את תחזיות הצמיחה

המסחר בבורסות אירופה התנהל היום (ו') בעליות על רקע נתוני תעסוקה טובים שפורסמו בארה"ב. מדד Stoxx 600 עלה ב-1.3% אך סגר את בשבוע בירידה של 1.8% בשל החשש שמא הפדרל ריזרב יפחית את היקף רכישות האג"ח בארה"ב בחודשים הקרובים.

בארה"ב פורסם היום דוח תעסוקה טוב מהצפוי שהצביע על יצירת 175 אלף משרות במאי בעוד אנליסטים ציפו ל-160 אלף משרות. שיעור האבטלה עלה ל-7.6% מ-7.5%, אך זאת בשל עלייה בשיעור ההשתתפות בשוק העבודה. (לסיפור המלא)

"מספר גרוע מאוד, נניח פחות מ-90 אלף משרות, היה מוריד את השווקים היום. מצד שני גם מספר טוב מדי של מעל 250 אלף משרות היה גם כן מוריד את השווקים כי זה היה מגדיל את החשש להקטנת רכישות האג"ח ע"י הפד. אז נתון משרות שיצא קצת מעל הציפיות הוא מה שכולם קיוו לקבל", אמר אנדרס ניג, אסטרטג ב-Vontobel Asset Management.

המשקיעים באירופה המשיכו להגיב גם להחלטה של הבנק המרכזי האירופי להותיר את הריבית המרכזית על כנה אתמול, ברמת שפל של 0.5%. במקביל, יו"ר הבנק מריו דרגי החליט לחתוך את תחזית הצמיחה של היבשת ל-2013 לצמיחה שלילית של (0.6%-), עניין שהעיב על המסחר בבורסות אירופה שננעל אמש בירידות של יותר מ-2%.

בזירת המאקרו המקומית התפרסמו היום מספר נתונים חשובים. המאזן המסחרי של גרמניה טיפס לרמה של 17.7 מיליארד דולר (שנתי) באפריל לעומת מאזן של 16.5 מיליארד דולר במארס. זאת, בעקבות הגידול בייצוא והתרחבות העודף המסחרי. הייצוא הגרמני גדל באפריל ב-1.9%. המאזן המסחרי של צרפת, לעומת זאת, הצביע על התרחבות הגירעון המסחרי לרמה של 4.5 מיליארד דולר באפריל, לעומת גירעון של 4.4 מיליארד דולר.

עם זאת, במקביל לנתון החיובי, הבנק המרכזי של גרמניה החליט לחתוך את תחזיות הצמיחה ל-2013 ו-2014. עבור השנה הנוכחית, הבנק הגרמני צופה צמיחה חיובית של 0.3%, לעומת תחזית הקודמת שעמדה על צמיחה חיובית של 0.4%. ב-2014, הבנק צופה כי קצב הצמיחה יעמוד על 1.5%, נמוך מהתחזית הקודמת שעמדה על 1.9%.

מבין המניות הבולטות היום, Deutsche Telekom טיפסה לאחר שבית ההשקעות ג'פריס שידרג את המלצתו על המניה.

בסקטור התרופות, Elan זינקה ביותר מ-5% לאחר שחברת Royalty Pharma העלתה את מחיר הצעת הרכש שלה ב-5% ל-6.7 מיליארד דולר.

מניית KPN זינקה בכ-6% לאחר שבית ההשקעות ברנשטיין העלה המלצה למניה ל"תשואת יתר" מ"תשואת שוק". חברת התקשורת ההולנדית מוחזקת בחלקה ע"י טייקון התקשורת המקסיקני קרלוס סלים.

מגמה שלילית באסיה; הין היפני העיב

המסחר בבורסות אסיה התנהל היום בתנודתיות חדה, כאשר מדד הניקיי היפני נסחר בתנודתיות וננעל לבסוף בירידות שערים. נגיד הבנק המרכזי האירופי הותיר אתמול את הריבית על כנה, ברמה של 0.5% אך חתך את תחזית הצמיחה ל-2013. המשקיעים באסיה מגיבים גם להתחזקות הין היפני, שרשם אמש את העליה החדה ביותר מזה ש-3 שנים מול הדולר. עיני המשקיעים בעולם נשואות כעת לעבר דוח התעסוקה בארה"ב שיפורסם בצהרי היום.

מדד הטופיקס היפני השיל מערכו יותר מ-1%, לאחר שהמסחר בוול סטריט התנהל אמש בתנודתיות חדה אך בסיום ידם של השוורים הייתה על העליונה והמסחר ננעל בעליות שערים.

תנודות המטבע היפני העיבו על המסחר ביפן, לאחר שאמש הין היפני התחזק מול הדולר ביותר מ-2%, העלייה החדה ביותר מזה כ-3 שנים. זאת, חרף העובדה שראש ממשלת יפן שינזו אבה הכריז לפני מספר ימים על אסטרטגיית הצמיחה החדשה של המדינה.

"התוכנית של אבה כבר מתומחרת בשוק ולכן המשקיעים 'זורקים' סחורה רבה ומוותרים על הזדמנויות קניה", מסביר איסאו קובו, אסטרטג מניות בחברת Nissay Asset Management. "המניות היפניות והין תיקנו בשיעור חד, כך שמשקיעים רבים עשויים להיכנס לשוק, אך אני לא רואה את האפשרות הזו קוראת כעת משום שהשווקים תנודתיים מאוד, המשקיעים פשוט מבועתים והעיניים נשואות לדוח התעסוקה בארה"ב".

מניית Newcrest Mining , חברת כריית הזהב הגדולה ביותר באוסטרליה, רשמה ירידות חדות של כ-8% לאחר שהודיעה כי תחתוך את שווי המכרות שלה בהיקף עצום של כ-6 מיליארד דולר. גם מניית יצרנית הרכב היפנית הונדה ירדה בעקבות התחזקות המטבע היפני.