היום התחיל המסחר במניית חברת תאי הגזע הקטנה קדימהסטם , ששברה את הבצורת בבורסה וגייסה בסוף השבוע שעבר 20.4 מיליון שקל, לפי שווי של 88 מיליון שקל אחרי הכסף. את ההנפקה הובילו רוסאריו חיתום עם דיסקונט חיתום ומנורה חיתום.
המשקיעים בהנפקה, שכללו בעיקר את בית ההשקעות אלטשולר שחם ואת החתמים, ספגו הפסד של כ-15% לאחר שהחבילה שהונפקה במחיר של 660 שקל (מניות ואופציות), סגרה את יום המסחר הראשון במחיר של 495.5 שקל.
הנפקת קדימהסטם נסגרה במחיר המינימום, ואת השלמתה ניתן לייחס לכך שבית ההשקעות אלטשולר שחם רכש כמחצית מהמניות בהנפקה תמורת כ-10 מיליון שקל, ומחזיק כעת בכ-12% מקדימהסטם. אלטשולר הוא המוסדי היחיד שהפך לבעל עניין בהנפקה, שנערכה ללא מכרז מוסדי.
מנכ"ל קדימהסטם, יוסי בן יוסף, הודה בראיון ל"גלובס" לפני ימים אחדים כי לא היה קל לבצע את מהלך ההנפקה, ואכן החתמים נדרשו לרכוש מניות ב-3.2 מיליון שקל כדי שניתן יהיה להגיע להיקף הגיוס המינימלי. ככל הנראה, הידיעה כי מכיוון אלטשולר שחם יוזרם סכום נאה בהנפקה היא זו שנטעה את הביטחון בקדימהסטם לבצע את ההנפקה.
אלטשולר אינה בעלת עניין בחברות תאי הגזע האחרות בבורסה בתל אביב - פלוריסטם ובונוס - ולכן נראה כי אינה מונעת מחיבתה לתחום, אלא בחרה את קדימהסטם בפני עצמה.
קדימהסטם מפתחת רקמות אנושיות מתאי גזע עובריים. מייסד החברה, פרופ' מישל רבל, כבר הצליח להביא תרופה לשוק בעבר, ובן יוסף היה בעבר משקיע בולט בתחום הביוטק. החברה ייעדה שני שימושים לרקמות שהיא מפתחת - בראשון משמשת הרקמה אתר לבדיקה של תרופות חדשות יחד עם חברות תרופות. תחום זה כבר מניב הכנסות; השני הוא פיתוח של איברים להשתלה, תחום "החלום".
קדימהסטם לא רשמה הכנסות ב-2012, אולם ציינה כי יש לה הכנסות נדחות מהסכם פיתוח עם חברת מרק-סרונו בהיקף של 50 אלף דולר, שאמורות להירשם ברבעון השני של השנה. היא מקווה לרשום הכנסות של 1.1 מיליון דולר (3.8 מיליון שקל) ב-2013.
קדימהסטם הפסידה 10 מיליון שקל ב-2012. החברה מסרה בתשקיף כי היא עשויה להתמזג בהמשך הדרך עם חברת תאי גזע פרטית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.