מיכאל הרטנט וצוות האסטרטגים של בנק אוף אמריקה-מריל לינץ' מזהירים כי גברו הסיכונים לקריסה בשוק האג"ח ומציינים 3 סימנים שחזרו על עצמם במשברי האג"ח הקודמים ב-1987 ו-1994.
"אנחנו עדיין שוריים על שוק המניות ודוביים על שוק האג"ח", לדברי הרטנט. "הסיכונים לקריסה בשוק האג"ח, בסגנון כזה שהיה ב-1987, 1994 ו-1998, עדיין גבוהים ומספקים סימני אזהרה כדי לנקוט במשנה זהירות בטווח הקצר", טוען הרטנט.
אז מהם אותם סימני אזהרה שחזרו על עצמם בקריסות הקודמות?
1. ב-1994 המדדים הכלכליים המובילים עלו במקביל לעלייה חדה בריביות ההלוואות, עניין שגרם להפסדי עתק למשקיעי האג"ח. ברבעון הראשון של אותה שנה שוק העבודה ספג זעזועים קשים וה'פד' נקט במדיניות מוניטרית מרסנת.
2. ב-1987 - הקריסה הכללית בשוק המניות והאג"ח לוותה בשילוב מסוכן של עלייה במחירי המניות, בתשואות האג"ח ומחירי הזהב. במקביל, ארה"ב וגרמניה עמדו במרכזה של מחלוקת לגבי המדיניות המוניטרית הנכונה.
3. 1998 - קריסת הבנקים והמשבר הפיננסי ביפן הובילו לבלבול רב ברמה הפיסקלית. מעצבי המדיניות הכלכלית תהו כיצד לסייע למערכת הפיננסית הדועכת, עניין שהוביל לזינוק חד של יותר מ-100 נ"ב באג"ח הממשלתיות ולצניחה של 13% בשוק המניות, בתוך פחות מ-3 חודשים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.