נגב אנרגיה, הקבוצה בהובלת שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת וחברת בת של אבנגואה הספרדית, נבחרה כזכיינית בפרויקט BOT לתכנון, מימון, הקמה והפעלה של תחנת כוח בטכנולוגיה תרמו-סולארית בפלוט A באזור אשלים בנגב המערבי, בהספק של עד 121 מגה-וואט.
מחיר המכרז נקבע על ידי ועדת המכרזים הבינמשרדית ועומד על 76 אגורות לקוט"ש. מדובר במחיר נמוך ביחס למקובל בעולם ובישראל עבור חשמל המיוצר בטכנולוגיה תרמו-סולארית בתחנות בהיקפים דומים.
תחנת הכוח, אשר תפעל בטכנולוגיית השוקת הפרבולית, עתידה לכלול יחידת אגירת חום בהיקף המספיק לפעילות של עד 4.5 שעות, אשר מהווה חיזוק משמעותי לאמינותה של התחנה ויכולתה להוות תחליף של ממש לתחנות כוח קונבנציונליות הצורכות דלקים פוסיליים. כמו כן מאפשרת יכולת האגירה ניצול אנרגיית שמש בשעות שיא הביקוש לאנרגיה, גם בעונת החורף.
התחנה צפויה להתחיל לפעול במהלך המחצית השנייה של שנת 2017 ותהיה מהגדולות מסוגה בעולם. היא תצטרף לתחנה תרמו-סולארית נוספת בהספק דומה ולתחנה פוטו-וולטאית בהספק של 30 מגה-ואט, אשר יקומו בסמוך לה במתחם אשלים.
יחדיו, יספקו התחנות כ-2% מסך ייצור החשמל במשק, ויהוו אבן דרך משמעותית לקראת עמידה ביעד הממשלה לפיו עד לשנת 2020 ייוצר 10% מהחשמל במשק הישראלי ממקורות אנרגיה מתחדשים.
תחנת הכוח תוקם במודל ה-BOT, במסגרתו מתחייב הזכיין לתכנן, להקים ולתפעל את התחנה במשך תקופה כוללת בת 28 שנים, אשר בסופן יעבור המתקן לבעלות המדינה. קבוצת נגב אנרגיה התחייבה להקים את תחנת הכוח בתוך תקופה של 36 חודשים לכל היותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.