שנתיים וחצי לאחר שרכשה את Nera הנורבגית תמורת 48.5 מיליון דולר, חברת סרגון פותחת בהליכים משפטיים נגד המוכרת בעסקה - החברה-האם לשעבר של Nera, Eltek הנורבגית (ללא קשר לחברת אלטק הישראלית).
סרגון הגישה אתמול (ב') צו לבית המשפט המחוזי באוסלו שבנורבגיה, בטענה לנזקים שנגרמו לה בהיקף של 21.5 מיליון דולר. לפי הדיווח של Eltek, סרגון טוענת להפרות, לכאורה, של מצגים והתחייבויות של Eltek במסגרת מכירת Nera. Eltek, שמפתחת רכיבים אלקטרוניים, נסחרת בנורבגיה בשווי של כ-280 מיליון דולר.
עוד לפני הפנייה לבית המשפט, סרגון פנתה ל- Eltekלפני כשנה בדרישה לפיצויים בהיקף של כ-18.6 מיליון דולר, בהתאם לסעיף מסוים בהסכם הרכישה של Nera. מדובר בסכומים מצטברים שהוציאה סרגון בגין הרכישה ולא היו ידועים לה קודם, שקשורים לדוגמה להליכים משפטיים שנוגעים לעובדים, הוצאות הקשורות לעבודה עם קבלני משנה ועוד. לטענת Eltek, היא התקשתה לקבוע האם יש ממש בתביעת סרגון.
סרגון, המנוהלת על-ידי עירא פלטי, נסחרת בנאסד"ק ובבורסה של תל-אביב לפי שווי שוק של 119 מיליון דולר, לאחר ירידה של כ-60% במחיר מנייתה שלה בשנה האחרונה. סרגון מספקת פתרונות תקשורת אלחוטיים בקיבולת גבוהה, המיועדים לתקשורת בין תחנות הבסיס והמתג הראשי ברשת (Backhaul).
רכישה "בגרוש וחצי"
רכישת Nera הוסיפה לסרגון יכולות טכנולוגיות והרחיבה את פריסתה הגיאוגרפית. טרום הרכישה, סרגון התמחתה ביישומים קצרי-טווח (short haul), ואילו Nera ביישומים ארוכי-טווח (long haul). מבחינה גיאוגרפית סרגון התמקדה באסיה-פסיפיק ובצפון אמריקה, ו-Nera באמריקה הלטינית ובאפריקה.
לאחר הרכישה סרגון פיטרה כ-200 עובדים, רובם בחו"ל, וביצעה שינוי ארגוני.
שנה אחרי רכישת Nera התראיין פלטי ל"גלובס" ואמר כי הוא מרוצה מהרכישה וגם מהמחיר ששילמה סרגון. "רכשנו אותה במחיר נמוך מאוד, ממש בגרוש וחצי", אמר אז. "סרגון ו-Nera מכרו באותם קצבים, אבל אנחנו הרווחנו והם לא, ולכן ידענו שנצטרך להשקיע עוד מעבר לסכום הרכישה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.