נעילה מעורבת בבורסה לפני הפקיעה; חברה לישראל זינקה

החברה לישראל בוחנת לפצל החזקות - קורוס, צים וטאואר בחברה חדשה ■ המשקיף באי.די.בי דוחק בדנקנר ואלשטיין לגבש לו"ז לגיוס הון לחברה ■ פלוריסטם הודיעה על הסכם לשת"פ עם חברת ביוטק קוריאנית - המניה זינקה 8.8%

המסחר בבורסה בת"א ננעל היום (ד') במגמה מעורבת למרות עליות שערים בבורסות אירופה ובוול סטריט, כאשר נראה כי הפעילים בבורסה המקומית החלו להיערך לפקיעת אופציות המעו"ף לחודש יוני, שתתרחש מחר.

בסיומו של יום המסחר, המעו"ף רשם ירידה של 0.17% לשער 1,193.67 נקודות, בעוד מדד ת"א 100 רשם עלייה של 0.13% ל-1,070.71 נקודות. מניית החברה לישראל ריכזה עניין רב ומחזור גדול של 106.6 מיליון שקל ברקע בחינתה לפצל את החזקותיה ל-2 חברות נפרדות, כך שהיא תיוותר עם ההחזקות בכיל ובזן.

המשקיעים בבורסה המקומית ממשיכים להגיב בעיקר להתפתחויות בעולם. מאז הכריז ה'פד' כי הוא עשוי לנקוט במדיניות מוניטרית מרסנת כבר השנה, המסחר בשווקים התנהל בתנודתיות חדה תוך התחזקות משמעותית של הדולר מול המטבעות המרכזיים ועלייה חדה בתשואות האג"ח הממשלתיות. הבורסות באסיה נסחרות כעת במגמה מעורבת לאחר שהבנק המרכזי הסיני הרגיע אתמול את המשקיעים כאשר הצהיר כי גורמים עונתיים הם אלה שגורמים למצוקה בנזילות, אך הגורמים האלה ייעלמו בהדרגה. הבנק הסיני הצהיר גם כי בכוונתו לשמור על רמת נזילות שתעודד צמיחה.

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, מציין כי "עליית התשואות באג"ח תוביל להפסדי הון אשר יירשמו במאזני הגופים הפיננסיים המשקיעים באפיק זה. יחד עם זאת יש לזכור שכאשר השיפוע של העקום גדל, מרווחי האשראי עשויים לגדול ולספק רוח גבית בהמשך".

נגיד בנק ישראל היוצא סטנלי פישר ערך אתמול מסיבת עיתונאים לרגל פרישתו, בה הוא הודה בפה מלא כי העדיף להפחית את הריבית במטרה לתמוך בייצוא, יותר מאשר הורדת מחירי הדיור. "אז אם המחירים עלו מהר, למה לא העלינו את הריבית? פשוט מאוד - לא מעלים את הריבית כשמוטרדים ממה שקורה ביצוא כי היצוא הוא בערך 30% מהתמ"ג, והערך המוסף של הבנייה הוא בערך 8% מהתמ"ג. אם יש צורך לבחור בין יצוא לדיור - נבחר ביצוא", לדברי פישר.

דרמה בחברה לישראל

החברה לישראל הודיעה הבוקר לבורסה כי היא בוחנת אפשרות של פיצול החזקותיה לשתי חברות. לפי ההודעה, ההחזקות באיי.סי.פאואר, קורוס (מיזם הרכב בסין), צים, איי.סי.גרין אנרג'י וטאואר יועברו לחברה חדשה שתוקם לשם כך ואילו החברה לישראל תמשיך להחזיק בכיל ובבזן. (לסיפור המלא)

פלוריסטם הודיעה הבוקר כי חברת הבת בבעלותה המלאה, פלוריסטם בע"מ, נכנסה לשותפות אסטרטגית והסכם רישוי עם ענקית הביוטק הקוריאנית צ'אה (Cha Bio&Diostech). ההסכם נוגע לפיתוח ומסחור של מוצרים מתאיPLX של פלוריסטם בהתוויות של טרשת עורקים חמורה בגפיים התחתונות (CLI) וצליעה בינונית לסירוגין (IC)בדרום קוריאה.

אחרי תקופה ארוכה של אכזבות ובשורות קשות לבעלי המניות, מגיעות מכיוונה של מלאנוקס גם בשורות חיוביות - הפעם מגזרת הפעילות במרכזי הנתונים שבונות ענקיות האינטרנט. ל"גלובס" נודע, כי החברה עתידה למכור בתקופה הקרובה ציוד לשני פרויקטי ענק של בניית חוות שרתים לתמיכה באספקת שירותים באינטרנט, של החברות מיקרוסופט וגוגל. קשה לספק אומדן חד משמעי להיקפי ההכנסות הצפויות, אולם סדר הגודל נע בין 150 ל-200 מיליון דולר בשני הפרויקטים, וההכרה בהן, כחלק מהכנסות החברה, החלה כבר ברבעון השני של 2013.

ל"גלובס" נודע אתמול כי במכתב ששלח אולמן לדנקנר ולשותפו איש העסקים הארגנטינאי, אדוארדו אלשטיין הוא דוחק בהם לגבש לו"ז לגיוס הון לאי.די.בי. אולמן מלין כנגד אי.די.בי בטענה כי "לא חלה התקדמות מספקת ואף לא קרובה לכך לקידומו של הסדר ראוי באי.די.בי אחזקות או פתרון מוסכם באי.די.בי פתוח". (לסיפור המלא)

בנק ההשקעות האמריקאי ג'פריס החל לסקר את מניית קמהדע , שהשלימה לאחרונה גיוס בוול סטריט, ב"קנייה" במחיר יעד של 15 דולר למניה (ADR), פרמיה של עשרות אחוזים על מחיר הנעילה אמש בוול סטריט.

אלוט תקשורת זינקה אתמול בוול סטריט בכ-20% לאחר שהודיעה כי קיבלה הזמנות משלושה לקוחות, הנמנים עם עשרת מפעילי התקשורת הגדולים בעולם, עבור פרויקטי רשתות ה LTE שלהם.

בנק הפועלים הוריד את ההמלצה למניית טבע מ"תשואת יתר" ל"תשואת שוק" ואת מחיר היעד מ-53 דולר ל-45 דולר. הכלכלנים הסבירו כי הם מתקשים לראות קטליזטורים שיחלצו את העגלה של טבע מהבוץ לאחר "שרשרת של כותרות שליליות.

[לאתר האג"ח][לאתר המעו"ף]