בדיוק היום (ב') לפני 10 שנים השלים רומן אברמוביץ' את רכישת מועדון הפרמיירליג צ'לסי מידיו של קן בייטס, בעסקה בסך 140 מיליון ליש"ט שאחד מהמתווכים בה היה הסוכן הישראלי פיני זהבי.
בכלי התקשורת בבריטניה בחרו לציין בחגיגיות את היום הזה, וערכו סיכומים לתקופתו של האוליגרך הרוסי בכדורגל האנגלי. הנה המספרים: בין העונות 2003/04-2012/13, על-פי ה"אינדיפנדנט", נאמדת ההוצאה הכוללת של צ'לסי על רכישת שחקנים חדשים ב-642.3 מיליון ליש"ט. בקיזוז הכסף שהתקבל ממכירת שחקנים, ההוצאה "נטו" בשוק ההעברות עומדת על 510.1 מיליון ליש"ט. השחקן היקר ביותר שנחת בסטמפורד ברידג': פרננדו טורס, שנרכש מליברפול בינואר 2011 בתמורה ל-50 מיליון ליש"ט.
אברמוביץ' השקיע 20 מיליון ליש"ט בשדרוג מתקן האימונים של המועדון הלונדוני והאקדמיה שלו, אבל ההוצאות העיקריות, כמו בכל קבוצת כדורגל, היו בגין שכר העובדים - שבמשך רוב תקופתו של אברמוביץ' היה הגבוה ביותר מבין הקבוצות באנגליה, ולעיתים מבין הקבוצות באירופה כולה. סך הוצאות השכר של צ'לסי ב-10 שנות אברמוביץ' עומד על 1.49 מיליארד ליש"ט. העונה הכי יקרה: 2010/11, אז סעיף השכר הקבוצתי עמד על 191.2 מיליון ליש"ט.
ההפסדים הכוללים של צ'לסי בתקופת אברמוביץ', לא כולל עונת 2012/13 שעדיין אין עליה דיווח, הגיעו לכ-629.2 מיליון ליש"ט, שזה למעשה הסכום המוערך שהאוליגרך הוציא מכיסו על מנת לממן את הצעצוע. יש לציין כי בחודש מארס האחרון, הונו של אברמוביץ' נאמד על-ידי המגזין "פורבס" בכ-8.7 מיליארד ליש"ט.
באופן טבעי, הכסף הגדול של אברמוביץ' הפך את צ'לסי למועדון מצליח, אחרי עשרות שנים של בינוניות. כבר בעונתו השנייה (2004/05) זכה המועדון באליפות אנגליה הראשונה שלו, אחרי הפסקה של 50 שנה. גולת הכותרת הגיעה ב-2011/12, עם הנפת הגביע של ליגת האלופות.
אגב, באנגליה ציינו היום כי עסקת אברמוביץ' הצליחה לדחוק מהכותרות הראשיות של העיתונים מלפני 10 שנים שני אירועים גדולים: חתימה של דייויד בקהאם בריאל מדריד, ומשחק של טים הנמן ברבע גמר ווימבלדון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.