המסחר בבורסות אירופה נסגר היום (ה') בעליות שערים חדות, לאחר החלטת הריבית וההודעות של הבנק המרכזי האירופי והבנק המרכזי האנגלי. בחצי השני של היום התחזקו העליות על רקע אופטימיות שהביע נגיד הבנק המרכזי האנגלי. היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל חגיגות יום העצמאות האמריקאי.
הבנק המרכזי האירופי השאיר היום (ה') את הריבית על כנה, בשפל של 0.5%, כפי שהעריכו מרבית הכלכלנים בשוק. בנאום שנשא לאחר מכן נגיד הבנק, מריו דראגי, הוא אמר כי המדיניות המרחיבה של הבנק תמשך כל עוד יש בה צורך, וכי שיעורי הריבית לא יעלו בעתיד הנראה לעין.
בכך מצטרף דראגי למקבילו האמריקאי, יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי, שהצהיר במסיבת עיתונאים בחודש שעבר כי שיעורי הריבית לא יעלו בקרוב, למרות שה'פד' מוכן להתחיל בצמצום היקף תוכנית התמריצים שלו.
פורטוגל ממשיכה להעסיק את המשקיעים בעקבות התפטרות שרי האוצר והחוץ של המדינה מוקדם יותר השבוע. ראש הממשלה פדרו פסוס ניסה להרגיע את האזרחים כמו גם המשקיעים בעולם כי למרות ההתפטרות של שני השרים הבכירים, אין חשש לעתידה של הממשלה במדינה.
גם יוון מדאיגה את המשקיעים לאחר שגורמים רשמיים במשרד האוצר במדינה הודיעו כי המדינה לא תצליח לעמוד באולטימטום שהציבו לה המוסדות הבינלאומיים על מנת לעמוד בתנאים של חבילת החילוץ. הגורמים טענו כי הממשלה לא תצליח להעביר רפורמות נוספות בשירות הציבורי עד סוף השבוע, כפי שדרשו המוסדות הבינלאומיים בתמורה לשחרור נתח נוסף מחבילת החילוץ בהיקף של 8.1 מיליארד אירו.
באנגליה השאיר הבנק המרכזי את תוכנית רכישות האג"ח על כנה, ב-375 מיליארד ליש"ט. גם הריבית נותרה על כנה, על 0.5%. בהודעת הבנק נמסר כי אין כוונה להעלות את שיעור הריבית בתקופה הקרובה, וכי "ההתאוששות נמשכת, אך היא עדיין חלשה בסטנדרטים היסטוריים, והחולשה תמשך זמן מה".
עליות שערים באסיה
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום בעליות שערים, למעט בורסת טוקיו. כיוון המסחר מושפע הן מנתוני המאקרו המפתיעים שפורסמו אתמול בארה"ב אך גם מהזעזועים הגיאופוליטיים במצרים ובפורטוגל. נזכיר, היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל יום העצמאות.
אתמול ננעל המסחר בוול סטריט בעליות שערים קלות על רקע מספר נתונים חיוביים. במרכז הנתונים עמד סקר ה-ADP הבוחן את מספר המשרות שנוצרו בסקטור הפרטי בחודש החולף. הסקר הצביע על יצירה של 188 אלף משרות ביוני, הרבה מעל צפי האנליסטים. תביעות האבטלה השבועיות ירדו אך הגירעון המסחרי התרחב בחודש מאי ל-45 מיליארד דולר (שנתי).
מדד ה-MSCI Asia Pacific שאינו כולל את בורסת יפן, מוסיף לערכו כ-1.1%, בעוד מדד הבנצ'מרק של היבשת נסחר ביציבות. "שוקי המניות עדיין אטרקטיביים", טוען דיוויד קסידי, אסטרטג מניות ב-UBS. "הצמיחה של הכלכלה הגלובלית עדיין חיובית ורווחי החברות עדיין גודלים בקצב מתון".
הרוהיקו קורודה, נגיד הבנק המרכזי היפני, טען כי תוכנית התמריצים של הבנק נחלה הצלחה ואמר כי הכלכלה היפנית נמצאת על המסלול הנכון להתאוששות יציבה וקיימים סימנים לכך שיעד האינפלציה יושג. קורודה, שאמר את הדברים במסגרת הכנס הרבעוני של הבנק, חזר על ההתתחייבות לשמר את התוכניות להקלה כמותית עד שיעד אינפלציה של 2% יושג.
כיוון המסחר מושפע גם מהזעזועים הגיאופוליטים במצרים ופורטוגל. אתמול בוצעה הפיכה צבאית במצריים והצבא החליט להדיח את הנשיא מורסי מתפקידו. זאת, בתום הפגנות סוערות שנמשכו מספר ימים. גם המערכת הפוליטית בפורטוגל רעשה לאחר שביומיים האחרונים שר החוץ פאולו פורטס וכן שר האוצר במדינה ויטור גספר הגישו את התפטרותם.
נציין את מניית הביוטק CSL שרושמת עליות חדות. גם מניית האנרגיה הסינית Cnooc מזנקת בחדות בעקבות עלייה במחירי הנפט. מניית הפרסום היפנית Dentsu צוללת בכ-9% לאחר שהודיעה כי בכוונתה למכור מניות בהיקף 1.2 מיליארד דולר במטרה לממן את עסקת רכישת Aegis Group.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.