עו"ד חגי אולמן, המשקיף החיצוני מטעם ביהמ"ש בחברת אי.די.בי, הוציא היום (א') דיווח דחוף לביהמ"ש המחוזי, בבקשה לבחון האם רשאי היה בנק הפועלים, בראשות ציון קינן, לבצע באופן חד-צדדי פעולת קיזוז בחשבון החברה, אשר גרעה כ-3.6 מיליון שקל מקופתה.
מדובר על סגירת עסקה עתידית (פורוורד) של אי.די.בי אחזקות, שהתבצעה בבנק הפועלים ואשר הסתיימה בהפסד של כ-550 אלף שקל מצד החברה. מכיוון שאי.די.בי אחזקות לא פרעה את יתרת החוב בחשבון שלה המתנהל בבנק, שכן החברה מצויה בחדלות פרעון ואינה משלמת לנושיה זה למעלה מ-10 חודשים, חויב חשבון החברה בסך נוסף של כ-3 מיליון שקל, מה שהביא את סך יתרת החוב בחשבון ל-3.6 מיליון ש'.
במתכתב לחברה הודיע פועלים כי הוא מקזז את החוב הנ"ל כנגד פקדון שנמצא אצלו ואשר הגיע לסיומו, כלומר, הבנק פרע את החוב מתוך הפיקדון ובכך גרע כאמור 3.6 מיליון שקל מקופת החברה, זאת תוך כדי שהוא דוחה את טענות החברה לגבי מצב הקפאת ההליכים בו היא שרויה, ושעל פיו אינה משלמת לנושיה ככלל. לטענתו בהעדר צו להקפאת הליכים או צו פירוק, או כל צו אחר לעצירת תשלומים, קיימת לו הזכות המובהקת לפעול לגביית ולצמצום חובות החברה כלפיו.
"בכל הכבוד, הטענה כאילו בשל מצבה של החברה דהיום, על הבנק לוותר על זכויותיו ו/או לאשר יתרת חובה בחשבון העו"ש איננה סבירה", נכתב במכתב הבנק לחברה.
בתגובה לכך ציין אולמן במכתבו לביהמ"ש כי "גם אם נושה מסוים סבור כי קיימת לו זכות עדיפה על פני נושים אחרים, מן הראוי שהדבר יבוא להכרעת ביהמ"ש ולא יבוצעו סעדיים זמניים אשר ודאי פוגעים בשוויון בין הנושים וזאת ללא הכרעה שיפוטית".
זאת ועוד, אולמן מבקש מביהמ"ש כי ישקול להורות לצדדים לטעון בפניו האם היה רשאי הבנק לפעול כפי שפעל, זאת כאשר נהיר לאחרון כי החברה מצויה בעיצומו של הסדר חוב. "נראה כי במקום בו עצר ביהמ"ש את תשלומיה של אי.די.בי פתוח על אחת כמה וכמה נכון הדבר בהקשר לאחזקות לגביה אין מחלוקת באשר לחדלות הפירעון".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.