זהו, עכשיו זה סופי: Plus500 הישראלית, המפעילה פלטפורמת מסחר מקוונת, השלימה בסוף השבוע האחרון את הנפקתה הראשונית בבורסת המשנה הבריטית (AIM), והחל מיום רביעי הקרוב ניתן יהיה לסחור במנייתה - ממש כמו שניתן לסחור בכלי השקעה שונים באתר החברה.
Plus500, כפי שציינו כאן בעבר, אולי מובילה קאמבק של חברות ישראליות לשוק ההון הבריטי, ולפי הדרך שבה היא אוחזת במושכותיו של קאמבק זה - ייתכן מאוד שחברות נוספות ילכו בדרכה. החברה שהוקמה רק לפני חמש שנים, השלימה בהצלחה יתרה את ההנפקה וגייסה לקופתה 25 מיליון דולר, כאשר בעלי מניות בחברה (חלק או כל ששת מייסדיה) מכרו מניות תמורת 50 מיליון דולר לפי מחיר מניה של 115 פני. זאת, לעומת תכנון מקורי לגייס לקופת החברה 25 מיליון דולר, ולבצע הצעת מכר בהיקף זהה. שיעור הדילול עמד על 37%.
שווי החברה "אחרי הכסף" הוא 200 מיליון דולר (175 מיליון דולר "לפני הכסף"), והמניה כאמור תחל להיסחר ביום רביעי הקרוב, ה-24 בחודש, תחת הסימול PLUS. בהודעתה מציינת Plus500, לא במפתיע, כי בהנפקה נרשמו ביקושי יתר גבוהים, וכאמור - בעלי המניות הם אלו שניצלו אותם כדי למכור יותר מניות. כחתם ההנפקה והיועץ הממונה שימש בנק ההשקעות הבריטי Liberum Capital.
Plus500 מפעילה פלטפורמת מסחר מקוונת בחוזי הפרשים (CFD - Contracts for Difference) על מניות, סחורות, מדדים, מט"ח ותעודות סל. חוזי הפרשים הם נגזרים פיננסיים שעוקבים אחר נכסי הבסיס, והמשקיע בהם מרוויח או מפסיד את ההפרש שבין המחיר של שערי הקנייה לשערי המכירה של הנכס. כך, ניתן להרוויח גם בשוק יורד ולא רק בשוק עולה. פלטפורמת המסחר של Plus500 נגישה ב-30 שפות וב-50 מדינות שונות.
ההצלחה של Plus500 - וכפועל יוצא הצלחת ההנפקה - באה לידי ביטוי ניכר בתוצאותיה הכספיות שרק הולכות ומשתפרות, וממצבות אותה כחברת אינטרנט המצויה בצמיחה מואצת. את 2012 סיימה החברה עם הכנסות של 56 מיליון דולר ורווח נקי לפני מס של 23 מיליון דולר. את הרבעון הראשון של השנה סיימה Plus500 עם הכנסות של 19.8 מיליון דולר, ורווח נקי לפני מס של 7 מיליון דולר. החברה התאגדה כחברה בריטית (בין היתר בגלל שחלק ניכר מפעילותה מרוכז בלונדון) ומשרדיה בארץ ממוקמים בחיפה.
Plus500 היא פרי עבודה של שישה מייסדים צעירים - שכפי ש"גלובס" חשף כאן באחרונה - הפכה אותם למיליונרים, גם אם כרגע מדובר בעיקר בהון שהוא "על הנייר". בעל המניות הגדול בחברה (39.7% לפני ההנפקה) הוא אלון גונן, שנחשב למוח הטכנולוגי שמאחוריה. שווי החזקתו זו עומד על 70 מיליון דולר, אך בהנחה שהוא לקח חלק לא מבוטל בהצעת המכר שבוצעה - הונו כנראה נע סביב 80 מיליון דולר.
גל הבר, שמכהן כמנכ"ל Plus500, הוא בעל המניות השני בגודלו בחברה, והחזקתו (שוב, לפני ההנפקה) שווה לזו של שני מייסדים אחרים - אלעד בן יצחק ושמעון סופר. להבר יש 14.1% מההון, החזקה השווה 25 מיליון דולר. שני המייסדים האחרונים, שזכו לנתח המניות הקטן ביותר, הם עומר אלעזרי ושלומי ויצמן. לכל אחד מהם 8.6% מההון לפני ההנפקה - שווי של 15 מיליון דולר.
על רקע ההנפקה המוצלחת, ציין הבר בהודעת החברה כי "אנו גאים בתמיכה לה זכינו מהגופים המוסדיים המעידה על האמון בפוטנציאל של Plus500. כניסתנו לבורסת לונדון תתמוך בפעילות שלנו ובתוכניות הצמיחה שהצבנו לעצמנו. נמשיך למצב את Plus500 כמותג בינלאומי". עוד ציין הבר כי "אנו מאמינים שבנינו פעילות אטרקטיבית על בסיס הטכנולוגיה והקניין הרוחני של פלטפורמת המסחר שפיתחנו. אנו שמחים על ההזדמנות להרחיב יותר את פעילותנו, ומצפים להציף ערך למשקיענו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.