כונס הנכסים שמונה בשבוע שעבר לחברת אלווריון , רו"ח יואב כפיר, הגיש את הדוח הראשוני לבית המשפט, כמו גם בקשה לאשר הפעלה זמנית של החברה ותוכנית תגמול לעובדיה.
היום (א') נערך דיון בנושא בבית המשפט המחוזי בתל-אביב בפני השופט איתן אורנשטיין. השופט אישר לכונס להפעיל את החברה למשך 30 יום, עד 23 באוגוסט, במתכונת שהוגשה לבית המשפט.
"התברר כי חלק מהעובדים, במיוחד העוסקים בפיתוח, נכונים להצטרף להסדר בתנאים מסוימים של הבטחה החזר הוצאות רכב וכדומה, וחלק אחר אינו מסכים לו", אמר השופט אורנשטיין. "בנסיבות אלה ביקש כונס הנכסים לאשר את המתווה העקרוני, כאשר כל עובד יוכל לשקול האם להצטרף אליו אם לאו".
השופט אישר כי כל עובד באלווריון יהיה רשאי להצטרף להסדר בהודעה שתוגש לכונס הנכסים. במקביל, עד ל-31 ביולי יגיש הכונס דוח ביניים לבית המשפט.
בשבוע שעבר פוטרו כל עובדי החברה במסגרת הליכי הכינוס, אך הכונס הציע לבית המשפט תוכנית להעסקת 55 עובדים במשך חודש, בעלות מעביד של 10,000 שקל לעובד. בנוסף, יקבלו העובדים שיעבדו בכל התקופה (עד ה-14 באוגוסט) תשלום נוסף השווה להשלמת משכורתם המלאה כפי שהייתה לפני הכינוס, בתוספת מלוא ההפרשות הסוציאליות, לצד בונוס של 50% מהמשכורת המלאה. 5 עובדות בהריון יועסקו בשכר מלא.
עובדי החברה מחולקים כיום לשתי קבוצות, כאשר העובדים שהגיעו לאלווריון ברכישת וויביון ב-2011 מיוצגים על-ידי עו"ד אביטל דיכטר, וכ-60 עובדי אלווריון מיוצגים על-ידי עו"ד אופיר רונן.
עו"ד רונן אמר היום בדיון כי "כמעט כל העובדים לא הסכימו לעבוד במתווה הבונוס. העובדים לא בטוחים שייכנסו כספים לתשלום משכורתם, העובדה שהעובדים יקבלו בשלב ראשון שכר בסך של 10,000 שקל בעלות מעביד יכולה לפגוע בעובדים הן בזכאותם לקבל דמי אבטלה והן בזכויות הפנסיה שלהם לקבל". עו"ד רונן הוסיף כי "בשורה התחתונה, העובדים רוצים וודאות".
מהדוח הראשוני שהגיש הכונס עולה כי היקף החובות של החברה עומד על 24 מיליון דולר, מתוכם כ-3.3 מיליון דולר לסיליקון ואלי בנק (SVB) שפתח בהליכי כינוס הנכסים; כ-17.5 מיליון דולר חוב לספקים, כ-1.6 מיליון דולר חוב לעובדים, והיתר חובות למערכת הבנקאית, לרשויות ולמדען הראשי.
מעבר ל-200 אלף הדולר שנותרו בחשבונות החברה, הכונס כפיר הצליח לגבות כ-200 אלף דולר נוספים במסגרת הליכי גבייה מול לקוחות אלווריון. הוא מציין בדוח כי צפי הגבייה מלקוחות בחודש יולי עומד על כמיליון דולר.
נתונים נוספים בדוח נוגעים לעובדי החברה. בשיאה הועסקו באלווריון כ-1,100 עובדים, ובשנים האחרונות פוטרו כ-800 עובדים. כיום מועסקים באלווריון 98 עובדים בראש-העין ועוד 39 עובדים ביוקנעם, שהצטרפו לאלווריון עם רכישת וויביון ב-2011.
עוד עולה מהדוח כי בעל הנכס בו מועסקים עובדי החברה ביוקנעם טוען לחוב בסך כ-88 אלף שקל, בגין אי-תשלום חשבונות החשמל עבור החודשים אפריל עד יוני. לדברי בעל הנכס, אם לא ישולמו לו כל החובות עד ה-22 ביולי (מחר), הוא יפעל לפינוי הנכס עד 1 באוגוסט. הכונס וצוותו מנהלים מגעים בנושא.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.