רוב הציבור היהודי בישראל סבור כי התקשורת היא האמצעי העיקרי להיכרות עם אורח החיים של ערביי ישראל - כך עולה מסקר שערכה זכיינית ערוץ 2 קשת באמצעות מכון פאנלס, לקראת דיון שנערך אודות התוכנית "עבודה ערבית" במכון הישראלי לדמוקרטיה.
על-פי הסקר, 62.4% מהמשיבים (יהודים, בוגרים) מאמינים כי התקשורת היא הגורם המרכזי לקירוב בין העמים בתוך ישראל. תפקידה של התקשורת נחשב למשמעותי יותר מזה של מערכת החינוך, אשר 61.8% מהיהודים בארץ מאמינים כי דרכה נכון לקרב בין ערבים ליהודים.
עם זאת, מהסקר עולה כי הקרבה עדיין לא באמת קיימת. 20% מהאוכלוסיה היהודית בישראל סבורים כי אין צורך בקירוב בין ערבים ליהודים כלל. רוב אלה המאמינים כי אין צורך בהיכרות הם תושבי ירושלים, יו"ש והדרום - שם שיעור המתנגדים לקרבה מגיע ליותר מ-50%. זאת, לעומת אחוזים נמוכים יותר במחוזות אחרים: 8.4% בצפון, 4.2% בחיפה, 18.9% במרכז הארץ ו-17.9% בתל-אביב.
לשליש (33%) מהמשיבים לסקר מפריעה השפה הערבית בטלוויזיה. 61% מהמשיבים נהנים לשמוע אותה, כמו בסדרה "עבודה ערבית". חוסר ההנאה לשמוע את השפה הערבית בטלוויזיה בולט בעיקר בקרב צעירים בני 18-20 (גילאי צבא) - 58.3% בקרבם.
מרבית צופי הסדרה של סייד קשוע מאמינים כי צפייה בסדרה מלמדת אותם כיצד חיים ערבים בישראל. 13.5% מאוכלוסיית ישראל מעידים כי כלל אינם מכירים את מנהגי ואורח החיים של ערביי ישראל. מקרב האנשים שלא צופים בסדרה "עבודה ערבית", נתון זה מגיע לכדי 28% לעומת 7.8% בלבד מבין צופי "עבודה ערבית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.